Μία συνταγή για μελομακάρονα πολύ παλιά, αλλά ταυτόχρονα και καταπληκτική την όποια φτιάχνουμε πάντα με πολλή επιτυχία καθώς τα μελομακάρονα δεν λασπώνουν καθόλου με το μέλωμα είναι τραγανά και στο δάγκωμα αισθάνεσαι το μέλι να γεμίζει το στόμα σου
Απολαύστε τραγανά μελωμένα μελομακάρονα που θα ενθουσιάσουν τους πάντες.Ξεκινάμε, λοιπόν, με τα απλά, παραδοσιακά, καταπληκτικά μελομακάρονα μια συνταγή πολύ παλιά και που αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες μου γιορτινές συνταγές.
Συνταγή για μελομακάρονα
Η δοσολογία για τα φλιτζάνια είναι για φλιτζάνια τσαγιού
2 φλιτζάνια λάδι
Ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Μισό φλιτζάνι μπύρα χωρίς αφρό
Μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1,5 κουταλάκι κανέλα
Μισό κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 700 gr
Προαιρετικά αν θέλετε μπορεί να βάλετε και μισό φλιτζάνι αλεσμένο καρύδι
Αναμειγνύω το λάδι την μπύρα το χυμό πορτοκάλι τη ζάχαρη και τη σόδα με το baking τα ανακατεύω με το χέρι ώσπου να λιώσει η ζάχαρη καλά και προσθέτω τα μυρωδικά και το αλεύρι στο τέλος το τρίμμα καρυδιού η ζύμη είναι λαδερή και μαλακή
Τα ψήνω σε 180 βαθμούς στον αέρα ώσπου να ροδίσουν καλά
Όταν κρυώσουν τα μελώνω στο σιρόπι που έχω ετοιμάσει
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
Ένα φλιτζάνι ζάχαρη
Ένα φλιτζάνι νερό
Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά και το ξαφρίζω, καλά χαμηλώνω την εστία στο ελάχιστο γεμίζω το κατσαρολάκι με όσα μελομακάρονα χωράει και τα αφήνω ένα λεπτό
Τα γυρίζω άλλο ένα λεπτό τα βγάζω και τα τοποθετώ στο ταψί
Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν
Εάν λιγοστέψει το σιρόπι ετοιμάζω άλλη μισή δόση και στο τέλος τα πασπαλίζω με τρίμμα καρυδιού και κανέλα
Καλή επιτυχία σε όσους το επιχειρήσουν