Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη νότια Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα, μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα στην περιοχή των Δωδεκανήσων.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 16 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το απόγευμα.
Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς έως 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Σημειώνεται ότι ισχύει κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και βροχές στην Αττική έως τις 17:00 και 18:00 αντίστοιχα. Συνιστάται προσοχή στις υπαίθριες δραστηριότητες και στις μετακινήσεις.
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Αττική
Πέμ 30 Ιαν, 5:00 π.μ. – Πέμ 30 Ιαν, 5:00 μ.μ.
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες σε ισχύ έως 17:00 EET. Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Αττική
Πέμ 30 Ιαν, 5:00 π.μ. – Πέμ 30 Ιαν, 6:00 μ.μ.
Κίτρινη προειδοποίηση για βροχή σε ισχύ έως 18:00 EET. Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Τρέχουσα θερμοκρασία 12° · Ασθενής βροχή
Αθήνα, Ελλάδα