Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια εξαιρετικά θερμή περίοδο, με τις θερμοκρασίες να εκτοξεύονται πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, σηματοδοτώντας τον πρώτο εκτεταμένο καύσωνα του καλοκαιριού.
Από σήμερα Κυριακή, οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σημαντικά, φτάνοντας τοπικά έως και τους 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, με τις πιο έντονες ζέστες να καταγράφονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο.
Η Δευτέρα σηματοδοτεί την αρχή μιας σταθερής και έντονης ανόδου της θερμοκρασίας, η οποία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται από την Τρίτη έως την Παρασκευή, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 42 με 44 βαθμούς, ιδίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Η ζέστη δεν θα περιοριστεί μόνο στα ηπειρωτικά: μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου — μεταξύ αυτών η Λέσβος και η Ρόδος — θα βιώσουν επίσης θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 βαθμούς. Επιπλέον, οι νυχτερινές ώρες δεν θα φέρουν σημαντική ανακούφιση, με τις αστικές περιοχές να διατηρούν θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών.
Αυτό το κύμα καύσωνα εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Την ίδια στιγμή, η μεγάλη θερινή έξοδος προς τα νησιά συνεχίζεται με πληρότητα πάνω από 95% στα πλοία, αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια και κομβικούς οδικούς άξονες, γεγονός που προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση στις μετακινήσεις υπό αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες.
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.





























