Χαλκηδόνα – Αστέρας Πολυκράτης 1-1: Η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα – Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην κάμερα του Peiraiotika.gr
Η Χαλκηδόνα είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, όμως ο Αστέρας Πολυκράτης άντεξε στην πίεση και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Τι δήλωσαν ο προπονητής Κώστας Αρζένης και ο αρχηγός Δημήτρης Γκίνο στην κάμερα του Peiraiotika.gr.
Με ισόπαλο σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στη Χαλκηδόνα και τον Αστέρα Πολυκράτη, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πειραιά.
Ένα παιχνίδι με ένταση, ρυθμό, ευκαιρίες και διαφορετική εικόνα στα δύο ημίχρονα, στο οποίο η Χαλκηδόνα είχε τις προϋποθέσεις για να πάρει τη νίκη, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Δυνατό ξεκίνημα από τη Χαλκηδόνα και απάντηση από τον Αστέρα
Η Χαλκηδόνα μπήκε δυνατά και αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο, επιβάλλοντας τον ρυθμό της και δημιουργώντας τις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες.
Στο 4ο λεπτό, ο Τσιαφίτσας με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ και δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα στη Χαλκηδόνα.
Η γηπεδούχος ομάδα συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Στο 30ό λεπτό, ο Δάλλας βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως το πλασέ του δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Ο Αστέρας Πολυκράτης, από την πλευρά του, προσπάθησε να κρατήσει τις γραμμές του και να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι. Η προσπάθειά του απέφερε καρπούς λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.
Στο 38ο λεπτό, ο Αλεξόπουλος πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σκόραρε σε κενή εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.
Άλλη εικόνα στην επανάληψη – Η Χαλκηδόνα πίεσε, αλλά το γκολ δεν ήρθε
Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε σημαντικά.
Η Χαλκηδόνα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, πίεσε ασφυκτικά την άμυνα του Αστέρα Πολυκράτη και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει το νικητήριο γκολ.
Στο 68ο λεπτό, ο Θεοδώρου βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, έπειτα από ατομική ενέργεια, όμως το τελείωμά του ήταν άστοχο και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 79’, ο Τσιαφίτσας απείλησε εκ νέου, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Γιώργος Γραίος, πραγματοποίησε σημαντική επέμβαση και κράτησε το 1-1.
Η Χαλκηδόνα συνέχισε να πιέζει μέχρι το τελευταίο λεπτό, ωστόσο ο Αστέρας Πολυκράτης άντεξε, ακόμη και όταν αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, και κατάφερε να διατηρήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα.
Η μπάλα δεν ήθελε να καταλήξει στα δίχτυα, με τη Χαλκηδόνα να αφήνει δύο βαθμούς και τον Αστέρα να κρατά έναν πολύτιμο βαθμό στην πρεμιέρα.
Κώστας Αρζένης: «Κλέψαμε ένα πρώτο ημίχρονο – Ήμασταν τυχεροί στο δεύτερο»
Ο προπονητής του Αστέρα Πολυκράτη, Κώστας Αρζένης, μίλησε στην κάμερα του Peiraiotika.gr για την εικόνα της αναμέτρησης και στάθηκε στη διαφορετική παρουσία της ομάδας του στα δύο ημίχρονα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο Αστέρας κατάφερε να πάρει το 1-1 στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης για να διατηρήσει το αποτέλεσμα.
Ο τεχνικός του Αστέρα τόνισε πως η ομάδα του κρατά τα θετικά στοιχεία της εμφάνισης, αλλά και τη δημιουργία της, υπογραμμίζοντας ότι βασικός στόχος είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή στην κατηγορία χωρίς περιπέτειες.
Δημήτρης Γκίνο: «Όταν η μπάλα σου γυρνάει την πλάτη, δεν μπορείς να πεις τίποτα»
Ο αρχηγός της Χαλκηδόνας, Δημήτρης Γκίνο, μιλώντας στην κάμερα του Peiraiotika.gr, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του, αλλά και στην έλλειψη αποτελεσματικότητας.
«Όταν η μπάλα σου γυρνάει την πλάτη, δεν μπορείς να πεις τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η Χαλκηδόνα πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της στην τελική προσπάθεια.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ομάδα διαθέτει το υλικό και τους ποδοσφαιριστές για να παρουσιάσει ένα πολύ καλό σύνολο, σημειώνοντας πως η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο το τρίποντο σε κάθε αγωνιστική.
Στοιχεία αγώνα Χαλκηδόνα – Αστέρας Πολυκράτης
Γήπεδο: Νίκαιας – Π. Νικολαΐδης
Ημερομηνία: Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026
Ώρα: 16:30
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Δαμιανάκης
Α΄ Βοηθός: Ελευθέριος Μπινιάς
Β΄ Βοηθός: Νίκος Καραβιδόπουλος
Παρατηρητής Αγώνα: Μπακογιάννη
Οι συνθέσεις των ομάδων
Χαλκηδόνα: Πράνταλος – Θεοδώρου (74’ Μάτζαρης), Δάλλας, Λεμονίδης, Μενάι, Γκίνο, Κορτέσης (63’ Σιφνάκης), Παπανικολάου, Ραπουσάι, Μουκίδης (63’ Κωστάδης), Τσιαφίτσας.
Αστέρας Πολυκράτης: Γραίος Γιώργος – Αλή (85’ Χατζηκυριάκος), Καρπέτας, Χριστοδούλου, Στασινόπουλος, Νταβουλτζόπουλος (34’ Μπαρουτάκης), Κασιμάτης (69’ Νικητόπουλος), Μουστάφα, Βοζίκης (69’ Μυτακίδης), Γραίος Γιάννης, Αλεξόπουλος.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΙΝΤΕΟ
«Τα νέα από το ποδόσφαιρο, από την Α’ & Β’ Πειραιά και την Επικαιρότητα, στο https://peiraiotika.gr»
Ευαγγελία Γιάπαππα https://www.facebook.com/profile.php?id=100091895274172
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
«Γίνε μέλος μας στο Instagram.»
«Γίνε μέλος μας στο TikTok.»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.



























