Παναθηναϊκός: Από τη Σόφια με πρόκριση – Λιβάι και Ντέσερς υπέγραψαν το «πράσινο» διπλό
Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να περάσει από… σαράντα κύματα, όμως στο τέλος κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε από τη Σόφια.
Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-1 στην παράταση της ΤΣΣΚΑ 1948, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα playoffs του Conference League.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν δύο επιθετικοί. Ο νεοαποκτηθείς Λιβάι Γκαρσία έκανε ιδανικό ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ανοίγοντας το σκορ στο 60ό λεπτό, ενώ ο Σίριλ Ντέσερς, στην επιστροφή του στη δράση, πέτυχε στο 95’ το γκολ που χάρισε τελικά την πρόκριση στο «τριφύλλι».
Η ΤΣΣΚΑ 1948 ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 7’ απείλησε σοβαρά, με τον Ρούσεφ να επιχειρεί πλασέ από το ύψος της περιοχής και τον Πένια να πραγματοποιεί σημαντική επέμβαση, απομακρύνοντας σε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 11’, όταν μετά από κεφαλιά του Ντε Φράι η μπάλα έφτασε στον Αντίνο, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κυριακόπουλος δοκίμασε το πόδι του, αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ.
Το παιχνίδι συνέχισε να έχει ένταση, χωρίς όμως πολλές μεγάλες φάσεις. Στο 27’ ο Λιβάι Γκαρσία δεν κατάφερε να βρει εστία με κεφαλιά, ενώ στο 39’ ο Ραστόντερ δημιούργησε προϋποθέσεις, αλλά το τελείωμά του ήταν άστοχο.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 44’. Ο Ζαρουρί συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Λιβάι Γκαρσία, με τον τελευταίο να βρίσκεται σε θέση βολής, όμως ο Μαρίνοφ αντέδρασε σωστά και απέκρουσε με τα πόδια.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν. Ο Μαρίνοφ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το σουτ του Λιβάι Γκαρσία, αλλά ο Αντίνο δεν πρόλαβε να αξιοποιήσει την επαναφορά.
Η λύση τελικά ήρθε στο 60’. Ο Λιβάι Γκαρσία έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, γράφοντας ιδανικά το πρώτο του κεφάλαιο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Στο 68’ ο Ντέσερς λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ για την ελληνική ομάδα, όμως ο Μαρίνοφ του είπε «όχι». Η ΤΣΣΚΑ 1948, βλέποντας τον χρόνο να λιγοστεύει, ανέβασε τις γραμμές της και άρχισε να πιέζει.
Στο 87’ ο Πένια σταμάτησε το δυνατό σουτ του Σομπρέρο, όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντβάλι βρήκε χώρο και με σουτ έκανε το 1-1, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.
Εκεί, όμως, μίλησε ο Ντέσερς.
Στο 95’, ο Κυριακόπουλος έβγαλε τη σέντρα, ο Μαρίνοφ είχε ασταθή αντίδραση και ο Νιγηριανός επιθετικός βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-2, δίνοντας ξανά στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα.
Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν με ψυχραιμία τα υπόλοιπα λεπτά της παράτασης. Δεν επέτρεψαν στους Βούλγαρους να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία και κράτησαν μέχρι τέλους το πολύτιμο προβάδισμα.
Ο Παναθηναϊκός έφυγε έτσι από τη Σόφια με μια δύσκολη, αλλά ιδιαίτερα σημαντική πρόκριση στα playoffs του Conference League. Ο Λιβάι Γκαρσία συστήθηκε με γκολ, ο Ντέσερς επέστρεψε με το τέρμα της πρόκρισης και το «τριφύλλι» συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία.
Στα playoffs ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού Χράντετς Κράλοβε – Μπεσίκτας, με την τουρκική ομάδα να έχει το προβάδισμα μετά το 1-0 στην Τσεχία. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 20 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και η ρεβάνς στις 27 Αυγούστου στην έδρα του αντιπάλου.
Τα γκολ: 87’ Ντβάλι – 60’ Λιβάι Γκαρσία, 95’ Ντέσερς
ΤΣΣΚΑ 1948: Μαρίνοφ, Μεδίνα, Χόφμαν, Ντβάλι, Γκάσεβιτς, Μασιέλ, Κουέγιαρ, Ζεμζέμι, Μέγιερ, Ρούσεφ, Ίλιεφ.
Παναθηναϊκός: Πένια, Κάτρης, Ντε Φράι, Φαν Ντρόνγκελεν, Κυριακόπουλος, Καμαρά, Τσιριβέγια, Ζαρουρί, Ραστόντερ, Αντίνο, Λιβάι Γκαρσία.
«Τα νέα από το ποδόσφαιρο, από την Α’ & Β’ Πειραιά και την Επικαιρότητα, στο https://peiraiotika.gr»
Ευαγγελία Γιάπαππα https://www.facebook.com/profile.php?id=100091895274172
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
«Γίνε μέλος μας στο Instagram.»
«Γίνε μέλος μας στο TikTok.»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.


























