Σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία ενός δραματικού φινάλε, ο Πανσερραϊκός απέσπασε έναν υπερπολύτιμο βαθμό απέναντι στην ΑΕΛ (1-1), χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νίκου Καρέλη στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out.
Η αναμέτρηση, η οποία ξεπέρασε τα 100 λεπτά, χαρακτηρίστηκε από ένταση, νευρικότητα και διακυμάνσεις στον ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παλεύουν σκληρά για το αποτέλεσμα.
Παρότι ο Πανσερραϊκός βρέθηκε μια ανάσα από την ήττα, κατάφερε να δείξει χαρακτήρα και να «κλέψει» τον βαθμό στο φινάλε, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του στη μάχη της παραμονής.
Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, επιχειρώντας να επιβάλει τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά.
Οι προσπάθειες των Ναόρ και Ατανάσοφ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Ριέρα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Βενετικίδη.
Παρά τον καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς τα λάθη πλήθυναν και οι φάσεις περιορίστηκαν αισθητά, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην τακτική και λιγότερο στη δημιουργία.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο απειλητικοί, ανεβάζοντας την πίεση και δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ.
Ο Τιναλίνι χρειάστηκε να επέμβει σε κρίσιμες στιγμές, ενώ η ΑΕΛ συνέχισε να δείχνει πιο δραστήρια στο επιθετικό τρίτο.
Παρά τις προσπάθειες του Πανσερραϊκού να ισορροπήσει, το γκολ ήρθε τελικά για τους Θεσσαλούς στο 76’, όταν ο Τούπτα με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος της εστίας, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.
Καθώς το παιχνίδι όδευε προς τη λήξη, όλα έδειχναν πως η ΑΕΛ θα φύγει με το «διπλό».
Ωστόσο, στις καθυστερήσεις γράφτηκε η πιο καθοριστική φάση του αγώνα.
Μετά από βαθιά μπαλιά στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι αμυντικού της ΑΕΛ, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι και να αποβάλλει τον υπαίτιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, παρά τις διαμαρτυρίες και τον έλεγχο μέσω VAR.
Ο Καρέλης ανέλαβε την εκτέλεση και, δείχνοντας απόλυτη ψυχραιμία, ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει τον Πανσερραϊκό στους 28 βαθμούς, διατηρώντας μια σημαντική απόσταση ασφαλείας από την ΑΕΛ, σε μια κρίσιμη καμπή των play out.
Πέρα από τον βαθμό, η ομάδα των Σερρών κρατά και την ψυχολογική ώθηση ενός αποτελέσματος που ήρθε με τον πιο δραματικό τρόπο.
ΓΚΟΛ: 90’+6′ Καρέλης – 76′ Τούπτα
ΚΙΤΡΙΝΗ: 80′ Κάλινιν – 21′, 90’+5′ Μασόν, 43′ Πασάς, 77′ Ηλιάδης, 81′ Τούπτα, 90’+2′ Βενετικίδης, 90’+7′ Παπαγεωργίου
ΚΟΚΚΙΝΗ: – 90’+5′ Μασόν
Πανσερραϊκός (Σέζαρ Σαραγόσα): Τιναλίνι, Λύρατζης, Γκελασβίλι (52′ Ντε Μάρκο), Κάλινιν, Φέλτες, Τσαούσης (86′ Καρέλης), Ομεονγκά, Δοϊρανλής (74′ Μπεν Σαλάμ), Ριέρα, Τεϊσέιρα (74′ Μασκανάκης), Ιβάν
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Βενετικίδης, Μασόν, Ηλιάδης, Μπατουμπινσικά, Όλαφσον (64′ Παπαγεωργίου), Ναόρ, Ατανάσοφ, Πέρες (84′ Παντελάκης), Σουρλής (46′ Σαγκάλ), Τούπτα, Πασάς (74′ Σίστο)
«Τα νέα από το ποδόσφαιρο, από την Α’ & Β’ Πειραιά και την Επικαιρότητα, στο https://peiraiotika.gr»
Ευαγγελία Γιάπαππα https://www.facebook.com/profile.php?id=100091895274172
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
«Γίνε μέλος μας στο Instagram.»
«Γίνε μέλος μας στο TikTok.»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.



























