Γιατί δεν χάνουμε κιλά ενώ πιστεύουμε ότι τα κάνουμε όλα κατά γράμμα; Γιατί ακριβώς υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν δυστυχώς την αρνητική διαφορά. Δείτε τις 5 συνήθειες που τελικά κάνουν μεγάλη ζημιά στο σταθερό μας διαιτολόγιο.
Καφές υπερπαραγωγή. Ναι, όταν έιναι διπλός ειδικά και πάνε όλα από δύο συντελείται μια έκρηξη θερμίδων. Αφρόγαλο, σαντιγί, ζάχαρη, σιρόπι και πάει λέγοντας για τα ροφήματα που πολλές φορές μπορούν να θεωρηθούν θερμιδικά και ως ολόκληρα γεύματα.
Κρυφό αλάτι. Αλάτι και ζάχαρη περιέχουν σχεδόν όλα τα επεξεργασμένα προϊόντα ακόμα και αυτά που πιστεύουμε πως δεν έχουν. Δηλαδή το ψωμί του τοστ για παράδειγμα δεν είναι τόσο νόστιμο επειδή βάζουμε κασεράκι ανάμεσα. Το “κρυφό” κάνει την ζημιά του ακριβώς γιατί δεν μπορούμε να υπολογίσουμε στο τέλος της ημέρας πόσα επίπεδα ζάχαρης και αλατιού τελικά καταναλώσαμε.
Χωρίς γλουτένη. Η παγίδα των “χωρίς” γενικά. Αρχικά ό,τι φέρει την υπογραφή “χωρίς” δεν σημαίνει ότι είναι πρώτον υγιεινό και δεύτερον χαμηλοθερμιδικό. Που σημαίνει ότι το γεγονός πως δεν περιέχει το εκάστοτε προϊόν γλουτένη κλπ δεν σημαίνει ότι μπορούμε να καταναλώνουμε αβέρτα ποσότητες.
Υποθερμιδικό διαιτολόγιο. Όταν αυτό δεν συμβαίνει με την συμβολή ειδικού διατροφολόγου και εφάπτεται της δικής μας λογικής, η συχνή τακτική στην αυθαίρετη μείωση των θερμίδων που λαμβάνει ο οργανισμός με στόχο να χαθούν τα περιττά κιλά, οδηγεί σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Θα οδηγήσετε τον οργανισμό σας στην διαδικασία να κάνει “αποθήκευση” παρά “καύσεις” τελικά. Η λύση είναι στην αλλαγή των θερμίδων που λαμβάνεται και όχι στην μείωσή τους.
Στα όρθια. Το τσιμπολόγημα στα όρθια νομίζεις ότι είναι κάτι που δεν μετράει, που “δεν πιάνει”. Όμως είναι ένας από τους βασικούς λόγους που στο τέλος κάθε ημέρας πιστεύουμε ότι τα κάναμε όλα κατά γράμμα αλλά δεν είναι έτσι. Κάθε μέρα, μπορούμε να λάβουμε μέχρι και 500 θερμίδες επιπλέον από το τσιμπολόγημα στα όρθια, χωρίς καν να το καταλάβουμε.