Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το απόγευμα της Κυριακής, 2 Μαρτίου 2025, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ανάμεσα σε οπαδούς των ομάδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Το περιστατικό εξελίχθηκε όταν δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατευθύνονταν προς την Αθήνα για τον αγώνα του futsal, έκαναν μία στάση σε κατάστημα της περιοχής.
Σύντομα, στη συγκεκριμένη τοποθεσία, σταμάτησε και λεωφορείο με οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι κατευθύνονταν στην Αθήνα για τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους.
Αμέσως μετά την αποβίβαση των οπαδών της ΑΕΚ, οι δύο ομάδες φίλων αθλητικών συλλόγων ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση.
Η σύγκρουση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων, οι οποίοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές στο λεωφορείο που μετέφερε τους οπαδούς της ΑΕΚ.
Η κατάσταση κλιμακώθηκε και η αστυνομία επενέβη άμεσα για να αποτρέψει την περαιτέρω έκταση του επεισοδίου.
Στην περιοχή, με τη συνδρομή ισχυρών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, ξεκίνησαν άμεσες έρευνες για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων.
Μετά από εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, εντοπίστηκαν τα δύο λεωφορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ να κατευθύνονται προς τη Βόρεια Ελλάδα.
Στο πλαίσιο των ερευνών πραγματοποιήθηκαν συνολικά 110 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 34 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, όπως για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καταστροφή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις που σχετίζονται με τη νομοθεσία περί αθλητικού και δημόσιου ήθους.
Η ελληνική αστυνομία συνεχίζει την προανάκριση για τη διαλεύκανση των γεγονότων και τη συλλογή επιπλέον στοιχείων που ενδεχομένως να συνδέουν τους εμπλεκόμενους με άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Αξιοσημείωτο είναι πως οι αρχές προχωρούν σε συστηματική καταγραφή όλων των στοιχείων και προγραμματίζουν ενέργειες για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας συνεχίζει τις έρευνες και τη διερεύνηση του περιστατικού με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της τάξης και την αποδοχή των ανάλογων ποινικών ευθυνών από τους υπεύθυνους.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
«Χθες (02-03-2025) μεσημβρινές ώρες, δύο από τρία λεωφορεία που είχαν ως προορισμό την Αθήνα, στα οποία επέβαιναν άτομα με διακριτικά αθλητικής ομάδας, πραγματοποίησαν στάση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, ενώ το τρίτο εξ’ αυτών συνέχισε την πορεία του προς Αθήνα.
Αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης αυτής, ήταν να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα που επέβαιναν στο τελευταίο λεωφορείο, στους οποίους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα από σταθμό του ΕΚΑΒ που μετέβη στο σημείο, ενώ προκλήθηκαν και φθορές σε ανεμοθώρακες του τελευταίου λεωφορείου.
Άμεσα στο σημείο προσέτρεξαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, ωστόσο τα άτομα που επέβαιναν στα δύο πρώτα λεωφορεία είχαν αποχωρήσει από το σημείο του επεισοδίου.
Ακολούθησαν ευρείες και επιστάμενες αναζητήσεις με αποτέλεσμα δύο λεωφορεία, στα οποία επέβαιναν άτομα με διακριτικά της πρώτης αθλητικής ομάδας, να εντοπιστούν με πορεία κατεύθυνσης προς Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων το ένα διακριβώθηκε ότι είχε αποχωρήσει νωρίτερα από το σημείο του επεισοδίου.
Σε συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις και άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας που κλήθηκαν να συνδράμουν, τα λεωφορεία, με τους επιβαίνοντες σε αυτά, ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας.
Ομοίως στην Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, οδηγήθηκαν και όλοι οι επιβαίνοντες του λεωφορείου με τους δύο τραυματίες, καθώς και τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν να κινούνται πεζοί σε περιοχή της Αρκίτσας Φθιώτιδας και διακριβώθηκε η εμπλοκή τους στο υπό διερεύνηση περιστατικό.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν -110- προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων, με βάση την συγκέντρωση και αξιοποίηση των στοιχείων της επακόλουθης διεξοδικής αστυνομικής έρευνας, οι -34- μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Για το περιστατικό ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού.
Την προανάκριση ενεργεί με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας».
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.