Tαλαιπωρούν σε κατοίκους και ασθενείς
Xιλιάδες κάτοικοι σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα δεν έχουν πρόσβαση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Oι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα κινδύνου ότι τα μέσα μεταφοράς αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού, καταργούνται λεωφορειογραμμές και δρομολόγια αλλάζουν ανεύθυνα και χωρίς καμία μελέτη προκαλώντας την ταλαιπωρία των επιβατών.
«Θύματα» αυτή τη φορά αλλαγών, οι κάτοικοι των περιοχών Δραπετσώνας και Κερατσινίου με καταγγελίες τους, βρίσκονται με μια απίστευτη ταλαιπωρία καθώς καταργήθηκε η λεωφορειογραμμή «Β18» και αντικαταστάθηκε από τη γραμμή «841» που πηγαίνει στο μετρό της Νίκαιας.
Επίσης άλλαξε ο τερματικός σταθμός της γραμμής «820» από το μετρό του Αιγάλεω σε αυτό της Νίκαιας.
Το τι ακριβώς έχει συμβεί αποτυπώνεται στο παράδειγμα που έδωσε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στην «Εφ.Συν.»: «Πριν από τις αλλαγές ένας πολίτης έφτανε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο στη Νίκαια μέσα σε 20 λεπτά, μετά τις αλλαγές φτάνει σε μία ώρα».
Το θέμα έφερε πρόσφατα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, με ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, την οποία συνυπογράφουν άλλοι 20 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην ερώτηση καταγράφεται η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ στην Αττική, όπου κατοικεί και εργάζεται σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και οχήματα.
«Τα δρομολόγια είναι σχεδόν ίδια, γραμμές που εξυπηρετούσαν πλήθος επιβατών καταργούνται ή τροποποιούνται, ο συνωστισμός, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, καλά κρατεί, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών», σημειώνουν.
Ειδική αναφορά κάνουν στις γειτονιές της Β’ Πειραιά, όπου χιλιάδες κάτοικοι έχουν αποκοπεί από την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στο μοναδικό νοσοκομείο που διαθέτει η περιοχή, το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και από εργασιακούς χώρους στην περιοχή του Κηφισού.
Αποτέλεσμα των αλλαγών, όπως υποστηρίζουν, είναι η απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων που μένουν στην πλατεία Κύπρου, στα Ταμπούρια, στο Νεκροταφείο της Αναπαύσεως, στον Αϊ-Γιώργη, στην Ευγένεια, στο Νερό, στο Σελεπίτσαρι, στον Αγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Φύσσα στο ύψος της Σαλαμίνος.
Τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος τόνισε πως, λόγω της δημιουργίας του μετρό Νίκαιας «απαιτείτο ένας επανασχεδιασμός, ο οποίος έγινε αλλά με πολύ άτσαλο τρόπο και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της δημοτικής αρχής».
Οπως ανέφερε, σκοπεύουν να έρθουν σε επικοινωνία τις επόμενες μέρες με τους υπεύθυνους του σχεδιασμού προκειμένου να συζητήσουν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.