Μια ιδιαίτερα συγκινητική και χαρμόσυνη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026 στο Δημοτικό Θέατρο Αγίου Ιωάννου Ρέντη «Μίκης Θεοδωράκης», όπου τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς παρουσίασαν τη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2025–2026.
Με κεντρικό θέμα ένα ζωντανό αφιέρωμα στην Κρήτη, οι μικροί μαθητές εντυπωσίασαν το κοινό με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, μαντινάδες και τη θεατρική παράσταση «Η νεράιδα και το παλικάρι», γεμίζοντας την αίθουσα με εικόνες χαράς, αθωότητας και αισιοδοξίας.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος πλαισιώθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αχελώου κ. Νήφωνα, καθώς και από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος του Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, και εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά.
Τη γιορτή άνοιξε η Διοικητική Διευθύντρια κα Μαρία Στεργίου–Καψοκόλη, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της χρονιάς και εκφράζοντας ευχαριστίες προς γονείς και προσωπικό για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η απονομή αναμνηστικών στα παιδιά του Νηπιαγωγείου από τον Σεβασμιώτατο, με αφορμή τη μετάβασή τους στο Δημοτικό σχολείο, σηματοδοτώντας το τέλος μιας σημαντικής εκπαιδευτικής διαδρομής και την αρχή μιας νέας.
Στη συνέχεια, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Πειραιώς, ο Πνευματικός Υπεύθυνος των Εκπαιδευτηρίων π. Νικόλαος Βουρλάκος, μαζί με τους υπευθύνους της εκπαιδευτικής δομής, προσέφερε στον Σεβασμιώτατο ένα αρχιερατικό μπαστούνι ως ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, εμφανώς συγκινημένος, υπογράμμισε πως «ο στέφανος κάθε Επισκόπου είναι τα παιδιά του», τονίζοντας ότι το έργο της Εκκλησίας αποτελεί δώρο και ευλογία Θεού και όχι ανθρώπινο επίτευγμα.
Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του έργου της Μητρόπολης, σημειώνοντας ότι τα παιδιά αποτελούν «το χαμόγελο του Θεού μέσα στον κόσμο» και πηγή ελπίδας για την κοινωνία.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τους συντελεστές, τους εκπαιδευτικούς και τους υποστηρικτές της διοργάνωσης, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα και παγωτό ευγενική χορηγία τοπικών επιχειρήσεων, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χαράς.
Ακολούθησε παραδοσιακό κρητικό γλέντι, με ζωντανή μουσική που απογείωσε το κέφι και έκλεισε τη σχολική χρονιά με τον πιο γλυκό και γιορτινό τρόπο.
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.








«Τα νέα από το ποδόσφαιρο, από την Α’ & Β’ Πειραιά και την Επικαιρότητα, στο https://peiraiotika.gr»
Ευαγγελία Γιάπαππα https://www.facebook.com/profile.php?id=100091895274172
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
«Γίνε μέλος μας στο Instagram.»
«Γίνε μέλος μας στο TikTok.»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.




























