Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025. Με αιχμηρές αναφορές προς την κυβέρνηση, ο κ. Βελόπουλος άσκησε έντονη κριτική στο νομοθετικό έργο της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζοντας στα ζητήματα της πολυνομίας, της θεσμικής αναποτελεσματικότητας και των κοινωνικών διχασμών που, όπως τόνισε, προκαλεί η πρόχειρη νομοθέτηση.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του πορίσματος του καθηγητή Καρώνη, το οποίο χαρακτήρισε «υπόθεση χωρίς πειραματική βάση». Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέφερε ζήτημα διαφάνειας στη διαχείριση της πανδημίας και των ευρωπαϊκών συμφωνιών για τα εμβόλια, καλώντας σε ευρεία θεσμική επανεξέταση.
Ακολουθεί η πλήρης ανασύνθεση των βασικών σημείων της ομιλίας του Κυριάκου Βελόπουλου.
Ομιλία Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή – 14 Μαΐου 2025
Πολυνομία και προβληματική λειτουργία της Δικαιοσύνης
Ο κ. Βελόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση, παρά την ψήφιση δεκάδων νομοσχεδίων για τον τομέα της Δικαιοσύνης από το 2019 μέχρι σήμερα, δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της.
Αντιθέτως, υποστήριξε πως η υπερπαραγωγή νόμων οδηγεί σε θεσμική απορρύθμιση και ευνοεί την ατιμωρησία, εξαιτίας των πολλαπλών παραθύρων και αντιφάσεων στη νομοθεσία.
Αντιφάσεις στο νομοθέτημα για τον γάμο ομόφυλων
Αναφερόμενος στον πρόσφατο νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι ο τρόπος που εισήχθη η ρύθμιση αποκαλύπτει προχειρότητα.
Όπως επεσήμανε, ο αποκλεισμός των ανδρικών ζευγαριών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα συνιστά άνιση μεταχείριση και πλήττει τη συνοχή του οικογενειακού δικαίου.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποσπασματικές παρεμβάσεις χωρίς στρατηγική συνοχής και νομικής συνέπειας.
Ζητήματα εμπιστοσύνης και διαχείριση της πανδημίας
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, την επιβολή προστίμων σε ανεμβολίαστους πολίτες και στην έλλειψη διαφάνειας στις επικοινωνίες μεταξύ της προέδρου της Κομισιόν και της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer.
Τόνισε πως η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, η οποία καταδικάζει την απόκρυψη σχετικών μηνυμάτων, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για έλλειμμα θεσμικού ελέγχου.
Τραγωδία στα Τέμπη – Η αμφισβήτηση του “πορίσματος” Καρώνη
Κεντρικό σημείο της τοποθέτησης του κ. Βελόπουλου αποτέλεσε η υπόθεση Τεμπών.
Υποστήριξε ότι η ανάλυση του καθηγητή Καρώνη δεν συνιστά επίσημο πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά προσωπικές ερμηνείες, με αναλυτικά κενά και χωρίς επί τόπου αυτοψία.
Εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς την εγκυρότητα των βίντεο και των ευρημάτων και υπογράμμισε ότι η επιστημονική τεκμηρίωση δεν μπορεί να βασίζεται σε θεωρητικές υποθέσεις αλλά απαιτεί πειραματικά δεδομένα.
Ανεξάρτητη διερεύνηση – Πρόταση Ελληνικής Λύσης
Κλείνοντας, ο κ. Βελόπουλος πρότεινε τη συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής πραγματογνωμοσύνης, υπό την αιγίδα τριών ειδικευμένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με συμμετοχή συγγενών θυμάτων, τεχνικών εμπειρογνωμόνων και θεσμικών εκπροσώπων.
Τόνισε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να εξασφαλίσει αμεροληψία, αποδοχή και κοινωνική ειρήνη, καθώς και να αποτρέψει κάθε υπόνοια συγκάλυψης.
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.