Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Σπετσών κ Παναγιώτη Λυράρη.
Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε συζητήσαμε για την πορεία υλοποίησης των επικείμενων προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2022.
Ο κ δήμαρχος ζήτησε την έγκριση των προτάσεων του δήμου Σπετσών, για την κατασκευή και συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, δεδομένου ότι λόγω του αναγλύφου εμποδίζεται η ανάπτυξη της γεωργικής, ζωικής παραγωγής και μελισσοκομίας.
Το έδαφος των Σπετσών είναι κυρίως πευκόφυτο, ενώ μεγάλο μέρος του είναι καλλιεργήσιμο.
Κύρια προϊόντα που παράγονται είναι ελιές, λάδι, δημητριακά, σταφύλια, αμύγδαλα, σύκα και λίγα κτηνοτροφικά προϊόντα.
Τα εγχώρια προιόντα του νησιού είναι επικεντρωμένα κυρίως στον τουρισμό /αγροτουρισμό, ναυτιλία και αλιεία.
Ένα από τα γνωστότερα τοπικά προϊόντα στις Σπέτσες είναι τα περίφημα αμυγδαλωτά.
Αυτό το μικρό, αλλά τόσο χαρακτηριστικό γλυκάκι χρησίμευσε στην τεράστια ανάπτυξη του εμπορικού στόλου των Σπετσών.
Τα αμυγδαλωτά έτσι όπως φτιάχνονται στις Σπέτσες, χωρίς βούτυρο και αυγά δεν χαλάνε και μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο διάστημα.
Έτσι ήταν ιδανικά ως γλυκό των πληρωμάτων των εμπορικών ιστιοφόρων των Σπετσών, που διέσχιζαν την μεσόγειο για μήνες.
Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ