Σε μια αξιέπαινη κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας και φιλοζωικής μέριμνας, ο Δήμος Περάματος και ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος δείχνουν στην πράξη τη φροντίδα τους προς τα αδέσποτα ζώα της πόλης.
Μέσα από μια οργανωμένη παρέμβαση σε επιλεγμένα σημεία του δήμου, εγκαταστάθηκαν καλαίσθητα ξύλινα σπιτάκια, που όχι μόνο προστατεύουν τα ζώα, αλλά αναβαθμίζουν και την εικόνα του αστικού περιβάλλοντος.
Το σχέδιο αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων στους δημόσιους χώρους, με σεβασμό, ασφάλεια και υγειονομική πρόνοια.
Καλαίσθητα ξύλινα σπιτάκια απέκτησαν τα αδέσποτα του Δήμου Περάματος
Καταφύγιο στα δικά τους σπιτάκια βρίσκουν πλέον στον Δήμο Περάματος αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια, σε πολλά σημεία της πόλης, με την επιμέλεια της δημοτικής αρχής.
Ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος, με προσωπική του ανάρτηση, παρουσίασε τα ξύλινα σπιτάκια που τοποθέτησαν οι υπηρεσίες του Δήμου, προτρέποντας τους δημότες να συμβάλλουν στο νοικοκύρεμα των κοινόχρηστων χώρων, στην ευζωία των ζώων και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Συνολικά, 30 ξύλινα σπιτάκια τοποθετήθηκαν:
10 στον τελικό προβλήτα,
10 στην πλατεία Παστέρ,
10 στον πεζόδρομο των Γραμμών.
Οι καλαίσθητες αυτές κατασκευές έχουν εγκατασταθεί με τρόπο ώστε να αποφεύγεται η κλοπή ή η καταστροφή τους από ασυνείδητους.
Παράλληλα, ο δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να απομακρύνουν τις αυτοσχέδιες κατασκευές από χαρτόκουτα και νάιλον, οι οποίες ενέχουν σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους.
Ο κ. Λαγουδάκος τόνισε τη συμβολή των εθελοντών του Περάματος, που σε συνεργασία με τον Δήμο, φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα.
«Ας επιτρέψουμε όλοι από κοινού να χαίρονται τις πλατείες, τις παιδικές χαρές και τα γήπεδα της πόλης μας τα παιδιά, οι νέοι, τα άτομα με αναπηρία και οι ηλικιωμένοι, με καθαριότητα και ασφάλεια.
Τα αδέσποτα, με τη μέριμνα του Δήμου και τη σημαντική συνδρομή των φιλοζωικών οργανώσεων, απολαμβάνουν στο Πέραμα προστασία, στείρωση, περίθαλψη και πλέον και μικρές κατοικίες», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του Γιάννη Λαγουδάκου, ο οποίος –όντας και ο ίδιος φιλόζωος– επιμελείται με προσωπική φροντίδα κάθε σχετική δράση.
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
































