Το σύνολο του Κάρλος Κειρόζ ήταν καλύτερο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και δικαιώθηκε στο 90+7′ όταν και βρήκε το νικητήριο τέρμα και έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” της άμυνας της Ουαλίας, ενώ στιγμές αργότερα σκόραρε και πάλι για το τελικό 2:0, μπαίνοντας σε… τροχιά πρόκρισης. Εξαιρετική η παρουσία στο παιχνίδι του Χατζισαφί. Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Χένεσι.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 12ο λεπτό, με τον Χοσεΐνι να δείχνει τρομερά ανακλαστικά στην προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής του Μούρ. Στο 16′ το Ιράν άνοιξε το σκορ αλλά το τέρμα του Γκολιζαντέχ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 23′ μια κεφαλιά του Αζμούν κατέληξε άουτ. Η Ουαλία βρήκε τα πατήματά της και χώρους στο χορτάρι μετά το 25ο λεπτό, χωρίς να βρει όμως κάποια στιγμή. Ο Γούιλσον προσπάθησε να απειλήσει στο 41′ αλλά η προσπάθεια του κόπηκε. Στο 45+2′ και πάλι ο Αζμούν πήγε να γίνει… επικίνδυνος αλλά δεν πρόλαβε να “τσιμπήσει” την μπάλα, από την σέντρα του Εζατολαχί.
Απίθανη, διπλή, χαμένη ευκαιρία για το Ιράν στο 51′. Όλα ξεκίνησαν από τρομερή πάσα του Χατζισαφί στον χώρο, ο Αζμούν έγινε κάτοχος της μπάλας, με μία κούρσα μπήκε στην περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Χένεσι, στην εξέλιξη της φάσης ο Γκολιζαντέχ πιάνει ένα ωραίο σουτ με την μπάλα αυτή την φορά να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ουαλίας, στην μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα! Το Ιράν ήταν ανώτερο και στο δεύτερο μέρος, με τον Ρόμπερτ Πέιτζ να ψάχνει λύσεις από τον πάγκο του. Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ο Σαρντάρ Αζμούν αποχώρησε στο 68ο λεπτό λόγω κραμπών. Στο 73′ ‘ένα σουτ του Εζατολαχί απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Χένεσι. Στο 83′ εξαιρετική επέμβαση από τον Χοσεΐνι σε σουτ του Ντέιβις από το όριο της περιοχής. Στο 86′ οι Ουαλοί έμειναν με δέκα παίκτες, έπειτα από την απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Χένεσι. Στο 90+7′ το Ιράν έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” με την “χρυσή” αλλαγή Τσεσμί, που με τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1:0. Δυο λεπτά αργότερα, στην τελευταία φάση του αγώνα και δεύτερο τέρμα για το Ιράν, αυτή τη φορά με τον Ρεζαϊάν να ευστοχεί από κοντά για το τελικό 2:0.
ΓΚΟΛ: 90+7′ Τσεσμί, 90+10′ Ρεζαϊάν
ΔΟΚΑΡΙΑ: 51′ Αζμούν, 51′ Γκολιζαντέχ,
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45+2′ Ροδόν, 90+3′ Ρεζαϊάν, 90+5′ Τζαχανμπάκς
ΚΟΚΚΙΝΗ: 86′ Χένεσι
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚO: Με την είσοδό του στο παιχνίδι στο 68ο λεπτό, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ γίνεται μόλις ο τρίτος Ιρανός στην ιστορία που αγωνίζεται σε 3 διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα.
Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Χένεσι, Μέφαμ, Ροδόν, Ντέιβις, Γουίλιαμς, Γουίλσον (57′ Τζέιμς), Αμπαντού (77′ Άλεν), Ράμσεϊ (87′ Γουόρντ), Ρόμπερτς (57′ Τζόνσον), Μπέιλ, Μουρ.
Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Χοσεΐνι, Ρεζαϊάν, Πουραλιγκάντζι, Χοσεΐνι Μ., Μοχαμάντι, Χατζισαφί (77′ Τοραμπί), Εζατολάχι (83′ Καριμί) , Νουρολάχι (77′ Τσεσμί), Γκολιζάντεχ (77′ Τζαχανμπάκς), Αζμούν (68′ Ανσαριφάρντ), Ταρεμί.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ιράν 4β. 2αγ. (4:6)
2. Αγγλία 3β. 1αγ. (6:2)
3. ΗΠΑ 1β. 1αγ. (1:1)
4. Ουαλία 1β. 2αγ. (1:3)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
25 Νοεμβρίου
21:00 Αγγλία-ΗΠΑ
29 Νοεμβρίου
21:00 Ιράν-ΗΠΑ
21:00 Ουαλία-Αγγλία.//
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.