Η εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας “Το Αρκάδι” για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας αποτέλεσε μια ζεστή και παραδοσιακή στιγμή, που έφερε κοντά την κρητική κοινότητα της περιοχής και όχι μόνο.
Η παρουσία πλήθους κόσμου, η συνοδεία από κρητικούς χορούς και τραγούδια, καθώς και η συμμετοχή των καλλιτεχνικών τμημάτων του Συλλόγου, ενίσχυσαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα και τόνισαν τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, μελών της Δημοτικής Αρχής, δημοτικών συμβούλων, βουλευτών και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του Δήμου, υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η τοπική αυτοδιοίκηση στη στήριξη παρόμοιων πρωτοβουλιών.
Η τελετή, που ευλογήθηκε από τον πατέρα Εμμανουήλ Καροφυλλάκη, αποτέλεσε όχι μόνο μια γιορτή αλλά και μια ευκαιρία ενότητας και διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας.
Η στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους τοπικούς συλλόγους για τη διατήρηση των παραδόσεων είναι καίριας σημασίας, καθώς αυτές οι δράσεις προάγουν τη σύνδεση των γενεών και τη συνοχή της κοινότητας.
Με ευχές για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία, η εκδήλωση αυτή επισφράγισε το έργο και την αποστολή του Συλλόγου Κρητών.
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.