Ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις και πλακοστρώσεις στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
Ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα οδοποιίας και ανάπλασης στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη βελτιστοποίηση των οδοστρωμάτων για την ασφαλή μετακίνηση πεζών και οχημάτων.
Το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και με ιδίους πόρους.
Συγκεκριμένα:
Ανακατασκευάστηκε η πλακόστρωση στον πεζόδρομο Αποκορώνου, προσφέροντας έναν νέο, σύγχρονο και ασφαλή χώρο για τους πεζούς και τους κατοίκους της περιοχής.
Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση ασφαλτοτάπητων στις εξής οδούς:
Ακροπόλεως, από Π. Ράλλη έως Κατσώνη
Θράκης, από Π. Ράλλη έως 7ης Μάρτη
Θεσσαλίας, σε τμήμα της οδού
Ολοκληρώθηκαν τσιμεντοστρώσεις οδοστρωμάτων στις εξής οδούς: Ανδρόνικου, Μπακογιάννη, Ντελή, Βρεττάκου, Μουστακλή, Πύρρου, Κρυστάλλη και Βουλγαροκτόνου.
Τα έργα εκτελέστηκαν υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, η οποία συνεχίζει καθημερινά να παρεμβαίνει με στόχο την αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου.
Δυστυχώς, ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες εξαιτίας των κακότεχνων εργασιών από φορείς και οργανισμούς κοινής ωφέλειας (όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΔΔΗΕ, το Φυσικό Αέριο, οι Οπτικές Ίνες), οι οποίοι πραγματοποιούν έργα με τα συνεργεία τους σε όλο το οδικό δίκτυο χωρίς να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, δήλωσε:
«Οι υπηρεσίες του Δήμου μας προσπαθούν στη δημοπράτηση και εκτέλεση έργων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά δυστυχώς η γραφειοκρατία και η κακή συνεννόηση με φορείς που εκτελούν έργα δυσχεραίνουν το έργο μας.
Η νομοθεσία, αν και υποχρεώνει τους φορείς που πραγματοποιούν εργασίες στο δικό μας δίκτυο να είναι καλότεχνες με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δυστυχώς δεν την εφαρμόζουν με αποτέλεσμα να γινόμαστε αποδέκτες πολλών και δικαιολογημένων παραπόνων από τους δημότες.
Είναι άδικο να χρεώνεται ο Δήμος ζημιές για τις οποίες δεν έχει ευθύνη ούτε αρμοδιότητα.»
Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις σε γειτονιές της πόλης και καλεί για μία ακόμη φορά όλους τους συναρμόδιους φορείς να τηρούν τα αυτονόητα: ενημέρωση, συνεργασία και υπευθυνότητα.
Συμπέρασμα
Τα πρόσφατα έργα αναβάθμισης οδοποιίας στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη αποτελούν σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Ωστόσο, η επιτυχία των παρεμβάσεων αυτών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων, την τήρηση της νομοθεσίας και την αποφυγή κακότεχνων εργασιών που υπονομεύουν τις προσπάθειες του Δήμου.
Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του οδικού δικτύου για όλους.






Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.































