Το έγγραφο αποτελεί επίσημη επιστολή της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Σκοπός της επιστολής είναι η ενημέρωση και η διεκδίκηση άμεσης παρέμβασης για την κατασκευή νέων αγωγών ακαθάρτων σε συγκεκριμένες οδούς της Δραπετσώνας, με αφορμή έγγραφο της ΕΥΔΑΠ που επισημαίνει τη σοβαρή κατάσταση των παλαιών αγωγών, τα προβλήματα υγιεινής και τις πρόσφατες ζημίες σε περιουσίες πολιτών.
Το κείμενο ζητά από τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει για τις δρομολογημένες ενέργειες και για τυχόν άλλα σχετικά έγγραφα της ΕΥΔΑΠ, και προτείνει την εισαγωγή του θέματος στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της 3ης Σεπτεμβρίου 2025.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου
ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας
ΘΕΜΑ: Κατασκευή Νέων Δημοτικών Αγωγών Ακαθάρτων στη Δραπετσώνα
Κύριε Πρόεδρε,
Με το υπ’ αριθμ. 6539/8-04-2025 έγγραφό της, η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, προτρέπει για την άμεση κατασκευή νέων Δημοτικών Αγωγών Ακαθάρτων στις ακόλουθες οδούς της Δραπετσώνας:
Οδός Αγίου Παντελεήμονος (μεταξύ των οδών Ερυθρού Σταυρού και Κωστή Παλαμά),
Οδός Ερυθρού Σταυρού (μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος),
Οδός Γ. Αρφαρά (μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Λάμπρου Κατσώνη).
Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται επίσης η ανάγκη ελέγχου των συνδέσεων παρόδιων ακινήτων, οι οποίες σήμερα εξακολουθούν να διοχετεύονται σε παλαιούς αγωγούς του Δήμου, που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα δεν είναι καινούριο· μάλιστα, η ΕΥΔΑΠ το έχει επισημάνει και στο παρελθόν με σχετικά έγγραφα (υπ’ αριθμ. πρωτ. 614/2015, 36578/2010, 363558/2010, 319749/2006).
Η κατάσταση αυτή συνδέεται άμεσα με την έντονη δυσοσμία που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες σε αρκετά σημεία του Δήμου, γεγονός που καταδεικνύει το εκτεταμένο πρόβλημα των παλαιών αγωγών ακαθάρτων.
Η αδράνεια παρεμβάσεων εγκυμονεί κινδύνους: ήδη στην περιοχή της Ευγένειας, πρόσφατα καταγράφηκαν ζημίες σε περιουσίες πολιτών, τις οποίες θα κληθεί να αποκαταστήσει ο Δήμος.
Ενόψει των ανωτέρω, ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
-
Αν έχει δρομολογήσει την επισκευή των αγωγών που επισημαίνει το έγγραφο της ΕΥΔΑΠ.
-
Αν υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα έγγραφα της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. τα οποία προτείνουν παρόμοιες δράσεις για το δίκτυο ακαθάρτων του Δήμου.
Πέραν της ευθύνης για ενδεχόμενες μελλοντικές ζημίες, το θέμα αυτό εγείρει και σοβαρά ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας για τους δημότες μας, που αφορούν την ποιότητα ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας σε ολόκληρη την πόλη.
Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε όπως εισαχθεί το παρόν ως θέμα στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της 3ης Σεπτεμβρίου 2025.
Με εκτίμηση,
Κερατσίνι, 26/08/2025
Για την Παράταξη ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ο Επικεφαλής
Παντελής Καμάς
Αναλυτικά το έγγραφο της ΕΥΔΑΠ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΕ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Α ́ ΤΟΜΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 18
Τ.Κ. – ΠΟΛΗ: 18233, ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γ. ΔΗΜΤΣΑΣ
0210 2143014,
210 2143011
Ba_tomeas@eydap.gr
Προς,
Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών
Ελ. Βενιζέλου 200
18756, Κερατσίνι
Αθήνα,
08/04/2025
Αρ. Πρωτ.: 6539
Θέμα: Κατασκευή Νέων Δημοτικών αγωγών ακαθάρτων υδάτων των οδών Ερυθρού
Σταυρού, Γ. Αφαρά και Αγ. Παντελεήμονος της Δημοτικής Ενότητας Δραπετσώνας
Σχετ.: 1. Η υπ’ αρίθμ. πρωτ. Ε.ΥΔ.Α.Π. 27283/25-11-2024 αίτηση δημότη σας
Κύριοι,
2. Το υπ’ αρίθμ. πρωτ. Ε.ΥΔ.Α.Π. 614/16-01-2015 έγγραφο της Υπηρεσίας μας 3. Το υπ’ αρίθμ. πρωτ. Ε.ΥΔ.Α.Π. 365718/08-04-2010 έγγραφο της Υπηρεσίας μας 4. Το υπ’ αρίθμ. πρωτ. Ε.ΥΔ.Α.Π. 363558/11-02-2010 έγγραφο της Υπηρεσίας μας 5. Το υπ’ αρίθμ. πρωτ. Ε.ΥΔ.Α.Π. 319749/10-10-2006 έγγραφο της Υπηρεσίας μας
Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση κατασκευή Νέων Δημοτικών αγωγών ακαθάρτων υδάτων στις κάτωθι οδούς, σύμφωνα με εγκεκριμένη μελέτη από την Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.), καθώς επίσης και στις συνδέσεις όλων των παρόδιων ακινήτων, διότι μέχρι και σήμερα αποχετεύονται σε παλαιούς δημοτικούς αγωγούς, οι οποίοι είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα τόσο στην Υπηρεσία μας, λόγω της ανάγκης συνεχών επεμβάσεων, όσο και στους δημότες σας.
1. Αγίου Παντελεήμονος (μεταξύ των οδών Ερυθρού Σταυρού και Κωστή Παλαμά) 2. Ερυθρού Σταυρού (μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Αγ. Παντελεήμονος) 3. Γ. Αφαρά (μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Λάμπρου Κατσώνη).
Η Διευθύντρια Δικτύου Αποχέτευσης
Ελευθερία Ψαρρά Πολιτικός Μηχανικός
Κοινοποίηση:
κ. Ευάγγελο Σμπερίλη
ιδιοκτήτη – διαχειριστή ακινήτου
Αγ. Παντελεήμονος 21
18648, Δραπετσώνα
Ωρωπού 156, 11146 Γαλάτσι • Τηλ.: 210 21.44.444 • Fax: 210 21.44.159 www.eydap.gr • e-mail: grammateia@@eydap.gr
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.































