Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, το Καμερούν προηγήθηκε, οι Σέρβοι “τούμπαραν” το ματς, αλλά με μπροστάρη την “χρυσή αλλαγή”, Αμπουμπακάρ τα “αδάμαστα λιοντάρια” κατάφεραν να ισοφαρίσουν και το τελικό 3:3 δεν αφήνει καμία ομάδα ικανοποιημένη. Δύο ασίστ ο Ζίβκοβιτς. Καλή η παρουσία Κούντε και Ενκουλού.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Στο 6ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με τον Μίτροβιτς να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 11′ τρομερή ατομική προσπάθεια του επιθετικού της Φούλαμ, σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Επασί. Στο 16′, πάλι ο Μίτροβιτς, χάνει σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν έπειτα από αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα του Καμερούν, η μπάλα στρώθηκε στον Σέρβο, στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά αστόχησε. Στο 19′ ο Κούντε απείλησε, αλλά ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, έδιωξε με δυσκολία το σουτ του παίκτη του Ολυμπιακού μέσα από την μεγάλη περιοχή. Στο 29′, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του μέσου των “ερυθρόλευκων”, ο αμυντικός του Άρη, Νικολάς Ενκολού πήρε την κεφαλιά και ο Καστεγέτο βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στο Καμερούν. Ο Κούντε έχασε διπλή ευκαιρία για να δώσει… αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, αλλά πρώτα ο Σάβιτς του είπε όχι και έπειτα έστειλε την μπάλα άουτ στο 43′. Με την συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα, η Σερβία βρήκε το τέρμα της ισοφάρισης. Ο Τάντιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Πάβλοβιτς σηκώθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά έκανε το 1:1. Πριν βγει το ημίχρονο οι Σέρβοι ανέτρεψαν τα δεδομένα. Στο 45+3′ από ασίστ του Ζίβκοβιτς, ο Μιλίνκοβιτς- Σάβιτς με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σκόραρε για το 1:2.
H Σερβία μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο για να βρει και τρίτο τέρμα. Το σύνολο του Στοίκοβιτς τα κατάφερε στο 51′, όταν από όμορφη ομαδική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς, εκείνος επέδειξε αλτρουισμό και σέρβιρε την μπάλα στον Μίτροβιτς, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα. Στο 63′ ο Αμπουμπακάρ, έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όταν έκανε μια πολύ όμορφη ντρίμπλα, βρέθηκε απέναντι από τον Σάβιτς, τον οποίο νίκησε με λόμπα μειώνοντας σε 3:2. Τρία λεπτά αργότερα, πάλι ο Αμπουμπακάρ, βγαίνει στα δεξιά, γυρνάει την μπάλα στον Τσούπο-Μότινγκ και εκείνος ισοφαρίζει. Στο 77′ ο Επασί είπε όχι σε σουτ του Μίτροβιτς. Ένα λεπτό αργότερα ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς δοκίμασε ένα σουτ από μακριά αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 89′ ο Μίτροβιτς, εκτέλεσε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε λίγα μέτρα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
ΓΚΟΛ: 29′ Καστεγέτο, 63′ Αμπουμπακάρ, 66′ Τσούπο-Μότινγκ / 45′ Πάβλοβιτς, 45+3′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 51′ Μίτροβιτς
ΔΟΚΑΡΙ: 11′ Μίτροβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24′ Ενκολού, 30′ Μπασογκόνκ/ 90+3′ Μιλένκοβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Η Σερβία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που σκοράρει δύο φορές στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου./ Ο Βίνσεντ Αμπουμπακάρ έγινε ο πρώτος αναπληρωματικός που σκόραρε και έδωσε ασίστ στο ίδιο παιχνίδι Μουντιάλ για Αφρικανική χώρα.
Σερβία (Ντράγκαν Στοίκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (78′ Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (53′ Σ.Μίτροβιτς) , Α. Ζίβκοβιτς (68′ Ράντονιτς), Λούκιτς, Μαξίμοβιτς, Κόστιτς (90+2′ Τζούρισιτς), Τάντιτς, Σ. Μιλίκοβιτς-Σάβιτς (79′ Γκρούγιτς), Μίτροβιτς.
Καμερούν (Ριγκομπέρτ Σόνγκ): Επασί, Φάι, Σαρλς-Καστεγέτο, Ενκουλού, Τόλο, Ανγκισά (81′ Γκουέτ), Κούντε (68′ Μπασογκόγκ), Χόνγκλα ( 52′ Αμπουμπακάρ), Εμπεμό (81′ Ενκουντού), Τσούπο-Μότινγκ. Εκαμπί (68′ Οντουά).
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1) Βραζιλία 1 αγ. 3βαθ. (2:0)
2) Ελβετία 1 αγ. 3βαθ. (1:0)
3) Καμερούν 2 αγ. 1 βαθ. (3:4)
4) Σερβία 2 αγ. 1 βαθ. (3:5)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
28 Νοεμβρίου
18:00 Βραζιλία-Ελβετία
2 Δεκεμβρίου
21:00 Καμερούν-Βραζιλία
21:00 Σερβία-Ελβετία.