Ο Κέντρικ Ναν MVP της Euroleague 2024/25 – Ιστορική διάκριση για τον Παναθηναϊκό
Η Euroleague ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα (21/4) τον Κέντρικ Ναν ως τον πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου για τη σεζόν 2024/25.
Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού, μετά από μια εξαιρετική αγωνιστική χρονιά, επικράτησε στη «μάχη» για το βραβείο απέναντι στον Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού και τον Τι Τζέι Σορτς της Παρί.
Ο Ναν όχι μόνο αποτέλεσε ηγετική φυσιογνωμία στο φετινό «πράσινο» σύνολο, αλλά πέτυχε και μια διάκριση-ορόσημο για τον σύλλογο: έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που αναδεικνύεται MVP της regular season, μετά τον θρυλικό Δημήτρη Διαμαντίδη το 2011. Επιπλέον, αποτελεί τον δεύτερο ξένο μπασκετμπολίστα ελληνικής ομάδας που λαμβάνει την ύψιστη ατομική τιμή της διοργάνωσης, μετά τον Μίλος Τεόντοσιτς με τον Ολυμπιακό το 2010.
Η αγωνιστική του παρουσία φέτος ήταν εντυπωσιακή:
21,1 πόντοι, 3,6 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 0,2 κοψίματα και 20,3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, σε μέσο χρόνο συμμετοχής 31:16 ανά ματς και συνολικά 33 αγώνες. Παράλληλα, κατέκτησε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της κανονικής περιόδου.
Η παρουσία του Ναν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ φέρει ξεκάθαρα το στίγμα της ποιότητας, της συνέπειας και της ηγετικής στόφας που σπάνια συναντά κανείς σε παίκτη που κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Η συμβολή του στην αναγέννηση του Παναθηναϊκού ήταν καθοριστική, ενώ η διάκρισή του ως MVP τον κατατάσσει πλέον ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης ιστορίας της Euroleague.
Όλοι οι MVP της Euroleague (2005–2025):
-
Άντονι Πάρκερ (Μακάμπι) – 2005, 2006
-
Θοδωρής Παπαλουκάς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) – 2007
-
Ραμούνας Σισκάουσκας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) – 2008
-
Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) – 2009
-
Μίλος Τεόντοσιτς (Ολυμπιακός) – 2010
-
Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) – 2011
-
Αντρέι Κιριλένκο (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) – 2012
-
Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) – 2013
-
Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης) – 2014
-
Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενέρμπαχτσε) – 2015
-
Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) – 2016
-
Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης) – 2017
-
Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης) – 2018
-
Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε) – 2019
-
Βασίλιε Μίτσιτς (Αναντολού Εφές) – 2021
-
Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα) – 2022
-
Σάσα Βεζένκοφ (Ολυμπιακός) – 2023
-
Μάικ Τζέιμς (Μονακό) – 2024
-
Κέντρικ Ναν (Παναθηναϊκός) – 2025
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.