Το θέμα επικίνδυνων κτηρίων του Πειραιά σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος , Νίκο Ταγαρά.
Aυτοψία σε 2 κτήρια, επί της οδού Ευπλοΐας και στηN οδώς Καραολή και Υψηλάντου.
Ο κ. Μώραλης ότι ο δήμος επιθυμεί να συμβάλει να δοθεί οριστική λύση στο θέμα αυτό, τόσο για την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών, όσο και για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς πολλά από τα κτήρια αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης ανέφερε στον κ. Ταγαρά .
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός σημείωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπενθύμισε πως ήδη εξετάζεται σχετική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.
«Βρέθηκα στον Πειραιά, όπου επισκέφτηκα τον δήμαρχο στο δημαρχείο και βγήκαμε έξω να κάνουμε μία πρώτη αυτοψία, ενδεικτική κάποιων κτηρίων που έχουν προβλήματα, εγκαταλελειμμένα, επικίνδυνα, επικινδύνως ετοιμόρροπα, για να μπορέσουμε να λύσουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα με ό,τι ιδιαιτερότητες, αλλά και επικινδυνότητες “κουβαλάει”» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Τόνισε ότι το υπουργείο θα προβεί σε ό,τι χρειάζεται νομοθετικά σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση και με το Τεχνικό Επιμελητήριο, προκειμένου να δοθεί διέξοδος και να αρθούν οι επικινδυνότητες που υπάρχουν σε πολλά κτήρια σε όλη την Ελλάδα.
«Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο μείζον αυτό ζήτημα και είναι σημαντικό που λαμβάνει υπόψη της την Αυτοδιοίκηση και καταγράφει τις απόψεις, προκειμένου να δώσει διέξοδο με νομοθετική ρύθμιση, κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει άμεσα, καθώς η Ελλάδα αριθμεί χιλιάδες ακίνητα» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δόμησης Δημήτρης Αράπης, η διευθύντρια Δόμησης του δήμου Πειραιά Κατερίνα Αναστασάκου και ο Ανδρέας Φασάκης, εκπροσωπώντας το Τεχνικό Επιμελητήριο.