Έχουμε κοντά μας σήμερα στην τηλεφωνική μας γραμμή, έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που έχει δει και ξέρει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά όσο λίγοι, μιας και η παρουσία του επι 29 συναπτά χρονιά στους πάγκους των ερασιτεχνικών ομάδων μας δίνει σαφέστατες απαντήσεις για κυριά θέματα τις εποχής.
Ένας προπονητής όλων των καταστάσεων και για εμάς αν μπορούσαμε να δώσουμε έναν τίτλο για αυτόν θα λέγαμε, <<προπονητής ειδικών αποστολών>>, εχει περάσει απο αναπτυξιακές ηλικίες, έχει δημιουργήσει ομάδες από το μηδέν, ήταν ενωσιακός προπονητής για 2 χρόνια με επιτυχία στην μικτή ομάδα του Πειραιά, έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και ανόδους στις κατηγορίες των ερασιτεχνών, έχει γλυτώσει ομάδες από υποβιβασμό έχει δημιουργήσει τεράστιες φιλίες αλλά και αντιπάθειες με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και πάντα είναι επίκαιρος για οποιοδήποτε σωματείο ύστερα από τόσα χρόνια εργάτης, μιας και η εργατικότητα του είναι και το βασικό του χαρακτηριστικό.
Φίλοι μου με αυτόν τον προπονητή πρέπει να έχεις υπομονή και στο τέλος θα δικαιωθείς .
Κοντά μας ο κος Χάρης Γαλούνης
Καλησπέρα κόουτς Περίοδος ανακοινώσεων προσλήψεων αναναιώσεων και αλλαγών ο Ιούνιος για το ποδόσφαιρο. – Καλησπέρα συμφωνώ και προσθέτω και σχεδιασμού. -Θα θέλαμε την αποψή σας για αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουν οι ομάδες.
Ευχαρίστως.
Τι θα θέλατε να πούμε?? –
Κατ΄αρχάς θα θέλαμε να μάθουμε εαν έχετε κλείσει σε κάποια ομάδα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και στην συνέχεια για θέματα που θεωρούμε επίκαιρα αυτό το διάστημα. –
Εχω κάποιες προτάσεις, συζητήσεις,αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί καμμία περίπτωση.
Κόουτς ποιά είναι η γνώμη σας για την δυσκολία των σωνατείων να βρούν παράγοντες να τα τρέξουν? διότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια δυσκολία σε αυτόν τον τομέα.
Ναι είναι ένα φαινόμενο πολύ έντονο τελευταία.
Οι παράγοντες λιγοστεύουν με αποτέλεσμα τα σωματεία να έχουν μειωθεί κατά το εν τρίτο περίπου τα τελευταία δεκα χρόνια. –
Που νομίζετε οτι οφείλεται αυτό.
Φυσικά οι λόγοι είναι πολλοί και οι περισσότεροι γνωστοί αλλα θεωρώ 2 ως κυριότερους.
Α) Οι ομάδες δεν στοιχειωθετούν ακαδημίες και κατ΄επέκταση δεν αξιοποιούν μικρούς αθλητές, εκτος ελαχιστων περιπτώσεων ,
Β) υπαρχει ελλειψη παιδείας στο να κάνουμε τους νέους αθλητές να αγαπήσουν και να ακολουθήσουν το παιχνίδι.
Κόουτς το πρώτο το κατανοούμε, το δεύτερο γιατί το λέτε αφού τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτές των νεαρών αθλητών έχουν περισσότερες γνώσεις, έτσι δεν είναι.
Οταν δεν δίνεις ευκαιρίες στα παιδιά να παίξουν τι να τις κανω τις γνώσεις?
Για να αγαπήσει κάποιος κάτι πρέπει να βρεί και ανταπόκριση απο αυτό.
Αν δεν έχει.
Εντάξει αγαπά ένας νεαρός μια κοπέλα αν αυτη δεν του δώσει ευκαιρία αυτος θα στραφεί καπου αλλού..
Δεν ειναι ακριβέστατο το παράδειγμα αλλά πιστεύω εισπράτετε τι θέλω να πώ?
Τι θεωρείτε σημαντικότερο σε μια ομάδα ετσι ώστε να μπορέσει να κάνει το βήμα για την επιτυχία την νέα χρονιά?
Οτι είναι οι δέκα εντολές για την θρησκεία μας ή οτι είναι οι νόμοι για το σύνταγμα στην κοινωνία μας έτσι είναι και ο σχεδιασμός, το πλάνο για την ομάδα.
Πιστεύετε οτι οι ομάδες έχουν σχεδιασμό απο τις επαφές σας σε ομάδες τι έχετε δεί .
Μπορεί να έχουν αλλα κατα την διάρκεια του χρόνου ο πιο ισχυρός καταπατά η ξεχνά τον σχεδιασμό
Εκει είναι το πρόβλημα, ο σχεδιασμός είναι ευαγγέλιο, είναι πάνω απο όλους και όλα.
Τον φτιάχνεις τον υπηρετείς εως το τέλος και μετά κάνεις ταμείο.
Δηλαδή πιστεύετε οτι οι ομάδες υστερούν εκεί και τι φταίει για αυτό.
Ενας σχεδιασμός πρέπει να έχει περιεχόμενο όλο το φάσμα του συλλόγου.
Απο φιλάθλους-χορηγούς-τελετές-κοινωνικούς φορείς-δημοσιες σχέσεις-προβολές-τοποθέτηση προσώπων και έμψυχου υλικού-εσόδων -εξόδων-αθλητών -προπονητών-αγωνιστικών θεμάτων και τμημάτων-παραγόντων και και και…
Οι περισσότερες ομάδες κανουν σχεδιασμό μόνο στα αγωνιστικά της ανδρικής ομάδας και στην κριτικη του εκάστοτε προπονητή και νομίζουν οτι εχουν κανει σχεδιασμό σε συνναρμογή με τα λεφτα που βάζουν και τελείωσε το έργο.
Φυσικά κάνουν λάθος και δεν το κατανοούν. –
Μα οι ομάδες κοιτούν την αγωνιστική τους βελτίωση.
Τα υπόλοιπα τι να τα κάνουν?
Καμμία βελτίωση δεν έρχεται αν κοιτάς την εντολή <<ου κλέψεις>>.Υπάρχουν άλλες 9 εντολέςε και 12 ευαγγέλια που πρεπει να υπηρετείς ωστε να είσαι σωστός άνθρωπος και να υλοποιήσεις μια βελτιωμένη επιτυχημένη ζωή.
Εξάλλου πριν με ρωτήσατε γιατί δεν υπάρχουν παράγοντες να τρέξουν τις ομάδες..
Οταν όλοι κάνουν το ίδιο λάθος καιι δεν κοιτούν να μεγαλώσουν το σύλλογο σε όλο του το εύρος και να μικρύνουν τα προβλήματα παντα θα λιγοστεύουν οι παράγοντες διότι, οι περισσότεροι στηρίζοντε σε έναν μονόπλευρο σχεδιασμό, του βάζω χρήμματα παίρνω παίκτες και προπονητή και έκανα ομάδα.
Μέχρι που τελειώνουν τα χρήματα και τα κουράγια ερχεται η φθορά κατα την διάρκεια του χρόνου και ετσι τελειώνει αδοξα ενας προπονητής ένας παράγοντας και ο δήθεν σχεδιασμός.
Ο σχεδιασμόσ πρέπει να είναι για πλήρη ανάπτυξη.
,
Σας έχει τήχει στα χρόνια που είσαστε στον χώρο να δείτε κάτι τέτοιο? –
Ναι κάποια εποχή για πολλά χρόνια υπήρχε ομάδα που το έκανε αυτό στον Πειραιά στηριζόταν σε τέτοιο επίπεδο.
-Δηλαδή τι ωφέλοι είχε?
Κέρδισε κόσμο-φιλάθλους-χορηγούς παράγοντες-προπονητές-αθλητές-χρήματα-ανόδους-πρωταθλήματα-αίγλη-αποδοχή-και όλα εκ των έσω με εναν σχεδιασμο ομαδικό με υπομονη επιμονή και όλοι κατω απο αυτόν τον σχεδιασμό και το κυριότερο χωρίς κάποιος να ματώνει οικονομικά.
Ομως ο σχεδιασμός ήταν ευαγγέλιο και όλοι τον υπηρετούσαμε πιστά.
Τι προτείνετε εν κατακλείδι στα σωματεία.
Να μην βιάζοντε, να θέτουν βατούς και πολλούς στόχους να επενδύουν σε έμψυχο υλικό και να κοιτούν το θετικό πρόσιμο στο σύνολο όλου του ευρους του σχεδιασμού τους.
Οχι μόνο στο αγωνιστικό.
Αν ολα βελτιώνοντε και το αγωνιστικό αργεί είναι θέμα χρόνου να βελτιωθεί και αυτό που τόσο τους καίει.
Αν κοιτας μόνο την βαθμολογική συγκομιδη είσαι σε λάθος δρόμο.
Κοουτς θα μπορούσαμε να μιλάμε πολύ ακόμη και να αναπτύξουμε πολλά θέματα αλλα θα το κάνουμε σε κάποιες άλλες συζητήσεις μας. Για σήμερα μας καλύψατε με τις θέσεις σας, σας ευχαριστούμε πολύ.
Χάρης Γαλούνης ; Και εγώ σας ευχαριστω για την φιλοξενία….
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.