Ο τεχνικός του Άρη έδωσε συνέντευξη σε αργεντίνικο μέσο και αναφέρθηκε στη θητεία του στους «κιτρινόμαυρους», στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που κατάφερε να ξεπεράσει, αλλά και στον Ντιέγκο Σιμεόνε
Ο Αργεντίνος προπονητής του Άρη παραχώρησε συνέντευξη στη «La Nacion», όπου έδειξε τις γνώσεις του για την ελληνική ιστορία, μίλησε για την επιτυχία των «κιτρινόμαυρων» και την εμπειρία στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής, ενώ αναφέρθηκε και στο δύσκολο πρόβλημα υγείας που πέρασε, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο νεφρό.
«Διαπίστωσα τις δυνάμεις μου κι έζησα την εμπειρία με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Προσπαθώντας να εμψυχώσω ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν για τη ζωή τους στα νοσοκομεία. Το μυαλό μου ήταν να δώσω δύναμη σ’ αυτούς τους ανθρώπους» και αναφέρθηκε κυρίως στους ανθρώπους νεαρής ηλικίας οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία στο να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα» ανέφερε αρχικά.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Ο Αργεντίνος τεχνικός μίλησε και για την ιστορία της Ελλάδας, τονίζοντας ότι είναι μια χώρα με κουλτούρα. «Η περιοχή στην οποία ζούσε ο Φίλιππος ο Βασιλιάς των Μακεδόνων απέχει μόλις είκοσι λεπτά από εκεί που βρίσκομαι. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με κουλτούρα και τρομερή ιστορία. Ο Άρης, η ομάδα μου, ήταν ο θεός του Πολέμου, γιος του Δία και της Ήρας. Για μένα που αγαπώ την ιστορία, στην πραγματικότητα έχω πάθος γι’ αυτή, είναι υπέροχο να βρίσκομαι σε μια χώρα πολιτισμού και μεγάλης ιστορίας όπως η Ελλάδα».
Ο Μπούργος ρωτήθηκε και για τη δουλειά του προπονητή, ενώ μίλησε και για την επιτυχία με τον Άρη σε σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που ανέλαβε την ομάδα. «Η δουλειά του προπονητή δεν τελειώνει ποτέ. Οι 24 ώρες δεν του φτάνουν. Ο παίκτης θα δουλέψει για δύο, τρεις ώρες μάξιμουμ. Ο προπονητής έχει περισσότερες ευθύνες. Το ποδόσφαιρο είναι… ποδόσφαιρο, δεν είναι σκάκι. Δεν έχεις να σκεφτείς μόνο τον εαυτό σου αλλά όλους τους παίκτες, μια ομάδα.
Ήταν όμορφος ο τρόπος αντίδρασης της ομάδας. Έπρεπε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, καθώς αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Ήμασταν στην 8η θέση και πήγαμε στην τρίτη. Ήταν εξαιρετικός ο τρόπος αντίδρασης των παικτών. Είναι αυτός που έχω μάθει μέχρι τώρα. Ο παίκτης θέλει να είναι ηγείται κι όταν ξέρει τι πρέπει να κάνει, θα ανταποκριθεί . Το πιο δύσκολο για τον προπονητή είναι να βρει τον τρόπο.
Η γλώσσα δεν είναι κάτι δευτερεύον, αλλά θεμελιώδες. Υπάρχουν παίκτες που μιλούν πέντε γλώσσες, ομοίως και οι προπονητές. Προσωπικά μιλάω τρεις γλώσσες. Ισπανικά, αγγλικά και ιταλικά. Δεν είναι πάντα καλό να εξαρτάσαι από τον μεταφραστή γιατί δεν είναι το ίδιο. Όταν μιλάς την ίδια γλώσσα μπορείς να περάσεις καλύτερα τα μηνύματα που θέλεις και το κάνεις γρηγορότερα. Και είναι αναγκαίο γιατί δεν έχεις χρόνο. Επίσης, ο μεταφραστής απλά μεταφέρει λέξεις, δεν μπορεί να μεταφέρει το συναισθηματική αξία τους».
Για το ότι έχει εμπειρία και σαν παίκτης και τώρα πλέον σαν προπονητής, ανέφερε: «Πιστεύω στον επαγγελματισμό και στην ευθύνη. Αν ένας παίκτης πρέπει να μείνει μια ολόκληρη μέρα στο προπονητικό κέντρο για να κερδίσει ένα παιχνίδι, πρέπει να το κάνει. Έτσι χτίζεις νοοτροπία. Προσπαθώντας να κερδίσεις. Και θα τα πάω καλά με τον παίκτη γιατί κι εγώ συνηθίζω να πηγαίνω στην προπόνηση τουλάχιστον δύο ώρες πριν την έναρξή της».
Τέλος ρωτήθηκε για το αν του λείπει η συνεργασία με τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ κάποτε είχε πει ότι οι δύο τους, ήταν σαν τους Ρόμπερτ Ντενίρο-Τζόε Πέσι. «Σου άρεσε αυτός ο παραλληλισμός; Είναι καλοί φίλοι, το ίδιο κι εμείς».
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.