Η ομάδα του Άρη, υπό την καθοδήγηση του Μαρίνου Ουζουνίδη, επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, πετυχαίνοντας πολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την 4η θέση της Σούπερ Λιγκ.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13ο λεπτό με κεφαλιά του Λορέν Μορόν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μόντσου, ενώ το 2-0 ήρθε στο 30′ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον ίδιο τον Μόντσου.
Ο Παναιτωλικός μείωσε στο 61′ με γκολ του Σέρχιο Ντίας, αλλά δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα.
Με αυτή τη νίκη, ο Άρης ανέβηκε στην 5η θέση με 40 βαθμούς, μόλις τρεις λιγότερους από τον 4ο ΠΑΟΚ.
Από την άλλη, ο Παναιτωλικός παραμένει στην 8η θέση με 32 βαθμούς, έναντι 31 του Ατρομήτου που ακολουθεί.
Στην επόμενη αγωνιστική, ο Άρης θα φιλοξενηθεί από τον Βόλο, ενώ ο Παναιτωλικός θα αγωνιστεί στο “Απόστολος Νικολαΐδης” με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν από πολύ νωρίς τις προθέσεις τους, με τον Μορόν να έχει τεράστια ευκαιρία στο 3′, όμως τον Τσάβες να τον σταματά σε τετ α τετ.
Ακολούθησαν κι άλλες καλές στιγμές, όμως το γκολ ήρθε στο 13′.
Ο Μόντσου εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Μορόν πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Δεκαεπτά λεπτά αργότερα, ο δημιουργός του τέρματος ανέλαβε μία εκτέλεση φάουλ στα 20 μέτρα, έστειλε την μπάλα στο δεξί “παραθυράκι” του Τσάβες κι έκανε το 2-0.
Οι Θεσσαλονικείς στη συνέχεια επιχείρησαν να… καθαρίσουν το ματς πριν το ημίχρονο.
Στο 43′ σκόραραν ξανά με τον Φαμπιάνο, όμως η φάση ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.
Ο Πετράκης άλλαξε τον σχηματισμό, αλλά και τρεις από τους παίκτες του βγαίνοντας από τα αποδυτήρια.
Η ομάδα του μπορεί να είχε λιγότερη κατοχή, αλλά πλέον δεν κινδύνευε τόσο.
Αντιθέτως, έμοιαζε πιο απειλητική και στο 61′ επιβεβαίωσε ακριβώς αυτό, με τον Ντίας να πετυχαίνει ένα πολύ ωραίο τέρμα από τα όρια της περιοχής για να μειώσει σε 2-1.
Έξι λεπτά μετά, οι Αγρινιώτες έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση, ο Τετέι βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, όμως προτίμησε να πασάρει και απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία.
Στο 76′ ήταν η ώρα του Άρη να… αγγίξει το γκολ, όταν ο Τσάβες απέκρουσε σουτ του Νταρίντα και η άμυνα “έσωσε” το τελείωμα του Μορόν στο ριμπάουντ.
Το σύνολο του Ουζουνίδη πλησίασε το τρίτο του τέρμα και στο 84′, με τον Σπίκιτς να σουτάρει και την μπάλα να περνάει ξυστά από το δεξί δοκάρι.
Στα τελευταία λεπτά η μπάλα πήγαινε… πάνω-κάτω, όμως το 2-1 διατηρήθηκε έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.
ΓΚΟΛ: 13′ Μορόν, 30′ Μόντσου – 61′ Ντίας
ΚΙΤΡΙΝΗ: 49′ Μπράμπετς – 28′ Λουίς, 58′ Ντίας, 90’+1′ Σιέλης
Stats: Με το γκολ που πέτυχε στο 13′, ο Λορέν Μορόν έφτασε τα 14 στο φετινό πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Χέφτε Μπετανκόρ του Πανσερραϊκού.
Πλέον, απέχει κατά μόλις ένα από τον πρώτο σκόρερ, Αγιούμπ Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού.
Άρης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κουέστα, Μάγιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μεντίλ, Μόντσου, Σιφουέντες, Νταρίντα (85′ Πάρντο), Φετφατζίδης (75′ Ντούντου), Σπίκιτς (90’+3′ Σαβέριο), Μορόν (85′ Σαμόρα)
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Στάγιτς (46′ Μπελεβώνης), Μαυρίας, Κουντούρης, Λουίς (46′ Ντίας), Λιάβας, Νικολάου (85′ Αγαπάκης), Ρόα (46′ Τετέι), Μαϊντέβατς (75′ Αποστολόπουλος)
Βαθμολογία (μετά την 24η αγωνιστική):
- Ολυμπιακός – 54 βαθμοί
- ΑΕΚ – 52 βαθμοί
- Παναθηναϊκός – 46 βαθμοί
- ΠΑΟΚ – 43 βαθμοί
- Άρης – 40 βαθμοί
- Αστέρας Τρίπολης – 35 βαθμοί
- ΟΦΗ – 33 βαθμοί
- Παναιτωλικός – 32 βαθμοί
- Ατρόμητος – 31 βαθμοί
- Λεβαδειακός – 27 βαθμοί
- Πανσερραϊκός – 22 βαθμοί
- Βόλος – 21 βαθμοί
- Καλλιθέα – 18 βαθμοί
- Λαμία – 12 βαθμοί
-
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YoutubeΚάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.