Ο χρόνος φεύγει ανεπιστρεπτί, αλλά αφήνει ιστορικές στιγμές στο διάβα του. Τέσσερα χρόνια πριν, το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό ραντεβού είχε αναδείξει νικήτρια τη Γαλλία και ετοιμάζεται να παραδώσει ακόμη ένα τίτλο στο Κατάρ, τη στιγμή που το ertsports.gr κάνει τη δική του ανασκόπηση στο καλοκαίρι που οι “τρικολόρ” παρέλαβαν το βαρύτιμο τρόπαιο.
Μερικά 24ωρα απομένουν για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός της τετραετίας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μπορεί να διεξάγεται για πρώτη φορά στην ιστορία τον χειμώνα, ωστόσο η μέρα που η Εθνική Γαλλίας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια δε θύμιζε σε καμία περίπτωση το καθιερωμένο καλοκαίρι της διοργάνωσης.
Το 2018, η Ρωσία φιλοξένησε στα γήπεδά της το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο έμελλε να έχει εκπλήξεις. Τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης, Γερμανία, Αργεντινή, Ισπανία, Βραζιλία και Πορτογαλία αποκλείστηκαν από νωρίς με την κάθε μία εξ αυτών. Η πρώτη φάση μετά τους ομίλους, βρήκε ένα ζευγάρι που θα μπορούσε -ποιοτικά- να συναντηθεί μέχρι και στον τελικό. Οι δύο ομάδες προσέφεραν το πιο παραγωγικό παιχνίδι του Μουντιάλ, μαζί με Βέλγιο και Αγγλία, οι οποίες είχαν επικρατήσει στη φάση των ομίλων με 5-2 και 6-1 της Τυνησίας και του Παναμά αντίστοιχα. Οι “τρικολόρ” είχαν προηγηθεί στην αναμέτρηση με πέναλτι του Γκριεζμάν (13′), δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από τον Ντι Μαρία (41′) και δέχθηκαν ανατροπή με τον Μερκάδο (48′). Ο Παβάρ έφερε το ματς στα ίσα (57′) με ένα απίστευτο σουτ και το γκολ του ψηφίστηκε στο τέλος της διοργάνωσης ως το κορυφαίο. Εν συνεχεία, ο Εμπαπέ πήρε τη… σκυτάλη για το 3-2 (64′) και το 4-2 (68′), προτού η Αργεντινή μειώσει στο φινάλε (90+3′) με τον Αγκουέρο.
Την ίδια στιγμή, η οικοδέσποινα Ρωσία έδειχνε τον δρόμο της εξόδου στην Ισπανία (2-1), ενώ η Ουρουγουάη άφησε εκτός συνέχειας την Πορτογαλία (2-1). Η Βραζιλία και η Αγγλία έδωσαν συνέχεια στα προημιτελικά, ωστόσο η πρώτη αποκλείστηκε από το Βέλγιο (1-2) και η δεύτερη εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική τετράδα. Παράλληλα, η Κροατία έκανε… αθόρυβη δουλειά, αποκλείοντας κατά σειρά τις Δανία και Ρωσία για τη δική της συμμετοχή στα ημιτελικά. Μάλιστα, ο Λούκα Μόντριτς και η παρέα του απέκλεισαν τα “τρία λιοντάρια” (2-1) και έδωσαν ραντεβού στον τελικό με τη Γαλλία, η οποία ήταν η μοναδική ομάδα που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά των ένα εκ των φαβορί.
Ο τελικός, που διεξήχθη στις 15 Ιουλίου, αναμενόταν ιστορικός, τόσο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όσο και για την Εθνική Γαλλίας. Οι “τρικολόρ”, που είχαν ένα νεανικό σύνολο με ελάχιστους 30άρηδες, κατάφεραν να επιβληθούν της Κροατίας με 4-2. Τα τέσσερα γκολ που πέτυχαν, είχαν να σημειωθούν σε τελικό από το 1970 και τη μεγάλη Βραζιλία του Πελέ και τους έφεραν στην κατάκτηση του Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, είκοσι χρόνια μετά τον Ζιντάν και τη δική του παρέα. Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν παρέλαβαν το βαρύτιμο κύπελλο υπό καταρρακτώδη βροχή, την ίδια στιγμή που σε κάθε περιοχή της Γαλλίας είχε στηθεί ολόκληρο πανηγύρι! Ο Γκριεζμάν βραβεύτηκε με τη χάλκινη μπάλα και το ασημένιο παπούτσι, μετρώντας 4 γκολ και 2 ασίστ, ο Εμπαπέ ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης του τουρνουά, ενώ ο Παβάρ πήρε το βραβείο για το κορυφαίο γκολ της διοργάνωσης.
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.