Ο Γιώργος Μασούρας ήταν η αποκάλυψη των δυο τελευταίων αγώνων του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Την περασμένη Κυριακή 15-12 στην Τρίπολη πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του δυο γκολ στο 0-5 του Ολυμπιακού με τον Αστέρα, και αποθεώθηκε από τους 3.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού που είχαν μεταβεί στην Τρίπολη.
Χθές Τετάρτη 18-12 μόλις μετά από τρεις μέρες κατάφερε να επαναλάβει ότι ακριβώς είχε πετύχει στην Τρίπολη να πετύχει άλλα δυο γκολ στο θρίαμβο με 4-1 επί της Λάρισας στο κλειστό Καραϊσκάκη.
Ο Γιώργος Μασούρας αγωνίζεται πάντα στο αριστερό άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να πετύχει 4 γκολ μέσα σε τρεις μέρες.
Τα τρία γκολ μάλιστα τα πέτυχε από την θέση του σέντερ φορ από σέντρες των Τσιμίκα και Σουντανί με απ,ευθείας γυριστά σουτ χωρίς κανένα κοντρόλ και χωρίς η μπάλα να αγγίξει το έδαφος.
Τα αναφέρω αυτά διότι τέτοια γκολ τα βλέπουμε από διάσημους σέντερ φορ, τα έχουμε δει και από τον Νίκο Αναστόπουλο που ξεκίνησε και αυτός από τον Πανιώνιο.
Ο Γιώργος Μασούρας μας έδειξε ότι όταν προωθείται στη θέση του σέντερ φόρ έχει το γκολ, και το απέδειξε στην πράξη. Άρα μήπως ήρθε η ώρα να του δώσει ο προπονητής την φανέλα με το Νο9 ;
Μια ιδέα βάζουμε στο τραπέζι ο προπονητής ξέρει καλύτερα, και να γίνει αμοιβαία αλλαγή με τον Άνχελ Γκερέρο που ίσως αποδώσει καλύτερα στα άκρα έχει την ταχύτητα και την φυσική κατάσταση να δίνει βοήθειες και στον Τσιμίκα αυτό ακριβώς που κάνει και ο Μασούρας.
Πάρα πολλοί παίκτες κατά το παρελθόν έχουν αλλάξει θέση και έγιναν διάσημοι. Θα σας πάω τώρα πολλά χρόνια πίσω. Δεκαετία 1960 ο Αλέκος Σοφιανίδης παίζει έξω αριστερά στην ΑΕΚ του αλλάζει θέση ο προπονητής του και γίνεται ο αριστερός μπακ που σε αυτή την θέση διέπρεψε στην ΑΕΚ και στην Εθνική Ελλάδος. Δεκαετία 1970 ο θανάσης Αγγελής έρχεται στον Ολυμπιακό το 1967 από τον Άγιο Ιερόθεο ως έξω αριστερά για να ξεκουράζει τον Βασίλη Μποτίνο που έπαιζαν την ίδια θέση. Ο Αγγελής δεν είχε και την καλύτερη απόδοση μια έπαιζε δυο δεν έπαιζε μέχρι το 1970 ο Μπόμπεκ είδε ότι ο Αγγελής θα ήταν χρήσιμος πίσω στην άμυνα από την αριστερή πλευρά, εκεί ο ¨Κούπερ¨ διέπρεψε γιατί είχε πνευμόνια για δυο παίκτες έπαιζε όλη την πλευρά μόνος του πάνω κάτω και τον κάλεσαν και στην Εθνική Ελλάδος. Βέβαια άρπαξε και την ευκαιρία που το 1970 έφυγε ο Ορέστης Παυλίδης που έπαιζε αριστερός μπακ, και η θέση ήταν ελεύθερη.
To παράδειγμα του Θανάση Αγγελή έχει ιδιαίτερη σημασία για να δούμε πως ένας παίκτης μπορεί με την αλλαγή της θέσης του να μεταμορφωθεί σε αστέρι πρώτου μεγέθους. Την περίοδο 1967-68 ως αριστερός εξτρέμ είχε μόλις 5 συμμετοχές βασικός. Την επόμενη περίοδο 1968-69 ο Θανάσης Αγγελής είχε 8 συμμετοχές ως αλλαγή. Την επόμενη περίοδο 1969-70 τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τον Θανάση μόλις 3 συμμετοχές και αυτές ως αλλαγή. Πάμε τώρα στην απίστευτη άνοδο και εκτόξευση του Θανάση Αγγελή στην περίοδο 1970-71 που πήρε το Νο3 και έγινε ο ¨Κούπερ¨ της Ελλάδος. 27 συμμετοχές παρακαλώ συν 2 ως αλλαγή μας κάνουν 29 συμμετοχές και στον τελικό κυπέλλου το 1971 με τον ΠΑΟΚ πέτυχε και το γκολ της νίκης με 1-0.
Άλλα παραδείγματα έχουμε τον Κώστα Μαυρίδη του Παναθηναϊκού που πρώτα έπαιζε σέντερ φόρ και άλλαξε θέση με αυτήν του στόπερ που κι αυτός διέπρεψε φτάνοντας και στην Εθνική Ελλάδος. Επίσης ο Γιώργος Γονιός από σέντερ φορ του άλλαξαν θέση στον Παναθηναϊκό και τον γύρισαν στην άμυνα, δεξιό οπισθοφύλακα, εντάξει ο Λοσάντα τον πέρναγε άνετα αλλά τι παικταράς ήταν ο Χούλιο, δεν το συζητάμε (στη πάντα στη πάντα έρχεται ο Λοσάντα)