Ήττα με ψηλά το κεφάλι για τον ΑΟ Αγίου Δημητρίου – Νίκη 2-4 για τον Αμπελακιακός
Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας του 1ου ομίλου, ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε τον Αμπελακιακό στο γήπεδο της Χαραυγής, το απόγευμα της Κυριακής (15:30), σε μια αναμέτρηση με γκολ, ένταση και δυνατές μονομαχίες, η οποία ολοκληρώθηκε με νίκη των φιλοξενούμενων με σκορ 2-4.
Ο Αμπελακιακός άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό, όταν ο Παπαϊσίδωρου Μιχαήλ εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια και έκανε το 0-1.
Η απάντηση του Αγίου Δημητρίου ήταν άμεση, καθώς στο 34’ ο Παπακωνσταντίνου Φίλιππος ισοφάρισε σε 1-1.
Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στο 45’, ο Μπούτσης Σπυρίδων έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Αμπελακιακό, διαμορφώνοντας το 1-2.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου μπήκε πιο αποφασισμένος, όμως στο 61ο λεπτό ήταν ο Αμπελακιακός που βρήκε δίχτυα, όταν ο Παπαϊσίδωρου Μιχαήλ σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 1-3.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 77’ ο Κατρής Χρυσόστομος μείωσε σε 2-3, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Στο διάστημα αυτό, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Αμπελακιακού για φάση πέναλτι που δεν καταλογίστηκε, σε ανατροπή ποδοσφαιριστή του εντός περιοχής, με τον διαιτητή να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.
Ο Άγιος Δημήτριος συνέχισε να πιέζει και μάλιστα βρήκε και τρίτο γκολ για το 3-3, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά των γηπεδούχων.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 88ο λεπτό, όταν ο Καλούδας Ιωάννης σκόραρε για τον Αμπελακιακό, «κλειδώνοντας» τη νίκη με το τελικό 2-4.
Την αναμέτρηση κάλυψε ζωντανά μέσα από το γήπεδο η κάμερα του peiraiotika.gr με τον Σταθη Γίαπαππα να πραγματοποιεί το ρεπορτάζ του αγώνα.
Παρά την ήττα, ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου έδειξε μαχητικότητα μέχρι το τέλος, ενώ ο Αμπελακιακός πήρε ένα σημαντικό τρίποντο σε ένα ματς με αρκετές φάσεις και ένταση.
Κώστας Μπαζίνας: «Μάθημα ζωής για εμάς και τα παιδιά – αυτός είναι ο δρόμος μας»
Με ειλικρίνεια, συναίσθημα και απόλυτο σεβασμό στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, ο προπονητής του ΑΟ Αγίου Δημητρίου, Κώστας Μπαζίνας, μίλησε για την αναμέτρηση με τον Αμπελακιακό, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα πραγματικό «μάθημα ζωής», τόσο για τον ίδιο όσο και για τους παίκτες του.
Όπως τόνισε, ο Άγιος Δημήτριος παρατάχθηκε στον αγώνα με σημαντικές απουσίες, καθώς έλειπαν έξι βασικοί ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμών.
Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας την αμυντική της γραμμή σταθερή και περιορίζοντας τις επιθετικές προσπάθειες του αντιπάλου. «Δεν μπορούσε εύκολα ο αντίπαλος να μας απειλήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παρότι ήρθε το γκολ για τον αντίπαλο, αυτό που κρατά ο ίδιος είναι η άμεση αντίδραση της ομάδας.
Ο Άγιος Δημήτριος περίμενε τον αντίπαλο στην κόντρα και κατάφερε μέσα σε ένα-δύο λεπτά να ισοφαρίσει σε 1-1, δείχνοντας χαρακτήρα και σωστή αγωνιστική νοοτροπία.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ανέφερε, η ομάδα προσπάθησε να κάνει κάτι παραπάνω, όμως ένα μικρό διάστημα απώλειας αυτοσυγκέντρωσης έφερε το 1-3.
Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες δεν τα παράτησαν. «Δείξαμε ξανά χαρακτήρα, βγάλαμε δύναμη και πάθος και καταφέραμε να μειώσουμε σε 3-2», ανέφερε, ενώ στάθηκε και στη φάση του ακυρωθέντος γκολ για το 3-3, το οποίο –όπως είπε– θεωρούν ότι δεν ήταν οφσάιντ, αν και αναγνώρισε πως τέτοιες φάσεις κρίνονται από τους διαιτητές που βρίσκονται στην ίδια ευθεία.
Ο Άγιος Δημήτριος συνέχισε να πιέζει και να παλεύει για κάτι περισσότερο, όμως με τις σοβαρές ελλείψεις που υπήρχαν, ο αντίπαλος κατάφερε να πετύχει το τελικό 2-4.
Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα και η προσπάθεια της ομάδας ήταν το στοιχείο που κρατά ο τεχνικός της.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο μέλλον, τονίζοντας πως το βάρος πέφτει πλέον στις μικρές ηλικίες. «Το μάτι μας είναι στις ακαδημίες.
Εκεί θα χτιστεί η καινούργια ομάδα που θέλουμε να κρατήσουμε το καλοκαίρι, με σωστές υποδομές», υπογράμμισε.
Κλείνοντας, ο Κώστας Μπαζίνας έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για τη μεγάλη προσπάθεια και την αγωνιστικότητά τους, τονίζοντας πως «έπαιξαν τρομερή μπάλα και αυτό είναι που μετράει».
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον σύλλογο, τον πρόεδρο και τη διοίκηση για τη διαρκή στήριξη, επισημαίνοντας πως όλα διορθώνονται μέσα από τη δουλειά και την πορεία της ομάδας.
Μανικιώτης Νικόλαος: «Στόχος μας να φτάσει ο Αμπελακιακός όσο πιο ψηλά γίνεται»
Με ξεκάθαρο πλάνο, επαγγελματισμό και πίστη στη δουλειά που γίνεται καθημερινά, ο προπονητής του Αμπελακιακού, Μανικιώτης Νικόλαος, σκιαγραφεί τη φιλοσοφία και το όραμα της ομάδας, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.
Ο τεχνικός του Αμπελακιακού τονίζει πως βασικός στόχος του συλλόγου είναι να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία, μέσα από σωστή δουλειά, πειθαρχία και ποιότητα στο αγωνιστικό κομμάτι. Παράλληλα, δεν παραλείπει να δώσει πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση της ομάδας, υπογραμμίζοντας τον επαγγελματισμό με τον οποίο λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις υποδομές, καθώς, όπως επισημαίνει, ο Αμπελακιακός διαθέτει το δικό του γήπεδο, γεγονός που επιτρέπει στην ομάδα να προπονείται σωστά και οργανωμένα, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για ποιοτική δουλειά. «Υπάρχει χημεία, υπάρχουν υποδομές και αυτό που βγαίνει στο γήπεδο είναι η ποιότητα των παικτών», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Το βλέμμα, ωστόσο, δεν είναι στραμμένο μόνο στο σήμερα.
Ο Αμπελακιακός επενδύει δυναμικά και στις μικρές ηλικίες, με στόχο να αναδείξει δικά του παιδιά μέσα από τις ακαδημίες του συλλόγου.
Η φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη: να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα στηρίζεται στα “δικά της σπλάχνα”, δίνοντας ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να εξελιχθούν και να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.
Όπως τονίζει ο Μανικιώτης Νικόλαος, στον Αμπελακιακό όλοι λειτουργούν σαν μια οικογένεια, με κοινό όραμα και στόχο την πρόοδο του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. «Κοιτάμε ο σύλλογος να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, με επαγγελματισμό και σωστές βάσεις», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την τεχνική ηγεσία.
Ένα πλάνο που δείχνει ότι στον Αμπελακιακό το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς αποτέλεσμα, αλλά συνολική φιλοσοφία και επένδυση στο μέλλον.
Άψογη διαιτησία σε ένα παιχνίδι για… γερά νεύρα
Σε μια αναμέτρηση γεμάτη ένταση, δυνατές μονομαχίες και διαρκείς διαμαρτυρίες, η διαιτητική τριάδα κατάφερε να διαχειριστεί το παιχνίδι με απόλυτη επαγγελματικότητα και ψυχραιμία.
Ο διαιτητής Σαββατιανός Άγγελος ξεχώρισε για την ικανότητά του να κρατά τον έλεγχο του αγώνα, παίρνοντας σωστές αποφάσεις σε φάσεις που προκάλεσαν έντονες συζητήσεις, όπως οφσάιντ και πιθανό πέναλτι.
Η διαχείριση του αγώνα ήταν υποδειγματική, δείχνοντας εμπειρία και ικανότητα να ηρεμεί τις ομάδες σε κρίσιμες στιγμές.
Τον Άγγελο Σαββατιανό πλαισίωσαν οι βοηθοί Καραγεώργος Νικόλαος (Α’ Βοηθός) και Μουμπογιατζόγλου Ιωάννης (Β’ Βοηθός), οι οποίοι ήταν εξίσου άψογοι στη δουλειά τους, προσφέροντας στήριξη στον κεντρικό διαιτητή και διασφαλίζοντας τη σωστή εφαρμογή των κανονισμών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Η συνολική παρουσία της τριάδας κρίθηκε υποδειγματική: κράτησαν το παιχνίδι υπό έλεγχο, παρά τη δύναμη και την ένταση που υπήρχε στο γήπεδο, βγάζοντας ένα αποτέλεσμα που ήταν δίκαιο και σεβαστό από όλες τις πλευρές.
Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του παρατηρητή αγώνα Αποστολόπουλος Γρηγόριος, που επιβεβαίωσε την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού, ολοκληρώνοντας έτσι την επαγγελματική εικόνα της διοργάνωσης.
Η διαιτητική τριάδα και οι συντελεστές της απέδειξαν ότι ακόμη και σε παιχνίδια με μεγάλη ένταση και δυναμική, η σωστή προετοιμασία, η ψυχραιμία και η εμπειρία μπορούν να εξασφαλίσουν ένα δίκαιο και ομαλό αποτέλεσμα.
Τα γκολ,
| Λεπτό | Σκόρερ | Σκορ |
|---|---|---|
| 32′ | Παπαϊσιδώρου | 0-1 |
| 34′ | Παπακωνσταντίνου | 1-1 |
| 45′ | Μπούτσης | 1-2 |
| 61′ | Παπαϊσιδώρου | 1-3 |
| 77′ | Κάτρης | 2-3 |
| 88′ | Καλούδας | 2-4 |
ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( Κώστας Μπαζίνας) : Καράμπλιας, Κάτρης, Γκιουλάκης, Γκαλαμέλος, Κρας, Νικολάου, Κοντός, Θεοδώρου, Τσάβος, Quayson, Παπακωνσταντίνου (Κούτης 75’, Κεμαλάι 75’, Σπυρόπουλος 75’), Λύτρας, Δάγκος, Πάτσος, Παπαδόπουλος, Τσιώλης
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ ( Μανικιώτης Νικόλαος): Σταρένιος, Zoto, Λιάτος (Γραμματικός 86’), Μπάρδας (Καλούδας 78’), Μπούτσης, Παπαϊσιδώρου, Κόρτεσης (Ραπατζικός 67’), Νικολάου (Αναγνωστόπουλος 67’), Ταλμπέκος (Κατσαράς 86’), Lacka, Χωρίνος, Canole, Μάλαμος, Σίψας, Χριστιανάκης








«Τα νέα από το ποδόσφαιρο, από την Α’ & Β’ Πειραιά και την Επικαιρότητα, στο https://peiraiotika.gr»
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
«Γίνε μέλος μας στο Instagram.»
«Γίνε μέλος μας στο TikTok.»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.



































