Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2025, η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Δημοτών Περάματος, στο Μοναστικό Μουσείο Περάματος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου, κ. Γιώργου Παπαστεφάνου, του Διοικητικού Συμβουλίου και πλήθους μελών του Συλλόγου.
Τιμητική παρουσία είχαν ο Δήμαρχος Περάματος, κ. Γιάννης Λαγουδάκος, καθώς και μέλη της Δημοτικής Αρχής. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές από τη Β’ Περιφέρεια Πειραιά, όπως ο κ. Μιχάλης Λιβανός και ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς και ο κ. Νικόλαος Σούτας από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.
Ιδιαίτερη τιμή αποδόθηκε στους Ολυμπιονίκες, οι οποίοι τιμήθηκαν με ειδικές αναμνηστικές πλακέτες για την εξαιρετική τους πορεία στον αθλητισμό.
Παράλληλα, θερμό χειροκρότημα απέσπασαν οι νεαροί αθλητές, οι οποίοι τιμήθηκαν για τις επιτυχίες τους και το μέλλον τους στον αθλητισμό.
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια όμορφη ευκαιρία για την ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος στην περιοχή και την αναγνώριση της προσπάθειας των αθλητών σε όλους τους τομείς της ναυτικής και αθλητικής δραστηριότητας.
Ομιλία προέδρου Γιώργου Παπαστεφάνου
Ο πρόεδρος, Γιώργος Παπαστεφάνους, έκανε μια εισαγωγική αναφορά σχετικά με τη λειτουργία της Ακαδημίας Ιστιοπλοΐας στο Πέραμα του Τριγώνου.
Παρά το ιδιαίτερα υψηλό κόστος λειτουργίας, η Ακαδημία του συλλόγου συνεχίζει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας στους νεαρούς αθλητές μας.
Παράλληλα, οι αγωνιστικές ομάδες του συλλόγου συμμετέχουν κανονικά στις διοργανώσεις του αγωνιστικού προγράμματος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, προάγοντας το άθλημα και ενισχύοντας τη σχέση των παιδιών με τη θάλασσα.
Η ιστιοπλοΐα, αν και ατομικό άθλημα, έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και πλέον μπορεί να παρακολουθηθεί από όλους μέσω διαδικτυακών μεταδόσεων.
Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προσφέρει live streaming αγώνων, όπως ο αγώνας στη Σαλαμίνα στο Βουρκαρίου, όπου συμμετέχουν σκάφη κατηγορίας Optimist και Laser 4.7.
Στη σημερινή εκδήλωση, εκτός από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, έχουμε την τιμή να απονείμουμε διακρίσεις σε προσωπικότητες που με το έργο και την προσφορά τους συμβάλλουν στην ανάδειξη της ιστιοπλοΐας τόσο στην περιοχή μας όσο και στον σύλλογό μας.
Η δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκου : Αναφέρεται σε διάφορες εξελίξεις και αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση και την αξιοποίηση του λιμανιού και των παρακείμενων χώρων στην περιοχή του.
Μερικά από τα κύρια σημεία που αναφέρονται περιλαμβάνουν:
-
Ανανέωση Χρήσης του Λιμανιού και Θάλασσας: Ο Δήμος αποφάσισε να ανανεώσει τη χρήση του λιμανιού και των θαλάσσιων περιοχών, με την έγκριση όλων των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
-
Η παραχώρηση της χρήσης του λιμανιού, που ανήκει πλέον στον Δήμο και όχι σε ιδιώτες, είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη της περιοχής.
-
Αξιοποίηση Χώρων και Συνεργασία Συλλόγω
-
ν: Ο Δήμαρχος αναφέρει τη σημασία της συνεργασίας των δύο συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, λέγοντας πως είναι θετικό και ελπιδοφόρο να βλέπουμε συλλόγους να ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κοινή πρόοδο.
-
Βελτίωση Υποδομών και Χρηματοδότηση: Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης για έργα, όπως η αναβάθμιση του λιμανιού, η δημιουργία παιδικής χαράς και η ανακαίνιση των υποδομών του χώρου.
-
Ειδικότερα, θα γίνουν εργασίες για τον εκσυγχρονισμό των φωτιστικών, την αποκατάσταση της προβλήτας και τη βελτίωση της πλαζ.
-
Καθαρισμός και Απομάκρυνση Παλιών Υποδομών: Ο Δήμαρχος αναφέρει την απομάκρυνση επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων και άλλων παλαιών και κατεστραμμένων υποδομών που ήταν σε επικίνδυνη κατάσταση και αποτελούσαν κίνδυνο για τους πολίτες.
-
Δημοτική Μαρίνα και Σκάφη Αναψυχής: Διασαφηνίζει πως δεν είναι στόχος του Δήμου να δημιουργήσει δημοτική μαρίνα για σκάφη αναψ
-
υχής, αλλά να εξασφαλίσει χώρους για τα υπάρχοντα σκάφη και να δημιουργήσει νέους χώρους για βουλιαγμένα σκάφη.
-
Δημοτικό Αναψυκτήριο και Στάθμευση Οχημάτων: Το υπάρχον δημοτικό αναψυκτήριο θα δημοπρατηθεί ξανά, με σκοπό να εξυπηρετεί τους δημότες και όχι μόνο για ιδιωτικές εκδηλώσεις, ενώ η στάθμευση οχημάτων στην περιοχή θα ρυθμιστεί μέσω συνεργασίας των συλλόγων και των αρχών.
Ο Δήμαρχος τονίζει πως όλα αυτά τα έργα και τις αποφάσεις αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς όμως να υπονοείται η δημιουργία μιας δημοτικής μαρίνας για σκάφη αναψυχής.
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.