Παρόλο που είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η ΑΕΚ σπατάλησε αρκετές φάσεις και τελικά έμεινε στο 1-1 με τον Άγιαξ στην “OPAP Arena”, παραμένοντας όμως στην κορυφή του ομίλου, μετά την ισοπαλία στο Μαρσέιγ – Μπράιτον.
Με στόχο να πιέσει τον Άγιαξ, μπήκε η ΑΕΚ στο παιχνίδι, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να θέλει να επιβάλει τον δικό της ρυθμό και να χαλάσει το παιχνίδι των Ολλανδών.
Η πρώτη τελική στο ματς, έγινε στο 10′ με τον Αραούχο να δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή, με τον Γκόρτερ να μπλοκάρει.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Αίαντας έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.
Ο Φορμπς, απέφυγε πολύ ωραία τον Βίντα, βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, με τον τερματοφύλακα την ΑΕΚ να κρατάει το μηδέν σε δύο χρόνους.
Στο 20′ οι Ολλανδοί απείλησαν ξανά.
Ο Μπρόμπεϊ μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, όμως ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε. Ο Αίαντας χτυπούσε στην κόντρα διαρκώς.
Σε μία τέτοια, ο Μπέρχβαϊν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πινέδα, με τον Γιογκ να δίνει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0.
Η ΑΕΚ πήρε ξανά μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας την ισοφάριση.
Στο 35′ ο Πινέδα με τρομερή ενέργεια σούταρε μέσα από την περιοχή.
Ο Γκόρτερ με δυσκολία απομάκρυνε, με την μπάλα να φτάνει στον Σιντιμπέ, ο οποίος σούταρε εκτός εστίας.
Στο 39′ ο Χατζισαφί έβγαλε μία γλυκιά σέντρα, αλλά ο Πόνσε δεν μπόρεσε να πιάσει σωστά την κεφαλιά. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει φρενήρη ρυθμό.
Στο 41′ ο Άγιαξ βρέθηκε στην επίθεση, ο Μπέρχβαϊν εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει. Την επέμβαση του αγώνα, έκανε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ στο 44′.
O Μπέρχαουζ σημάδεψε την αριστερή γωνία του Αυστριακού, ο οποίος με το ένα χέρι έδιωξε την μπάλα.
Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ήρθε από την ΑΕΚ.
Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε χαμηλά το κόρνερ και πήρε πάσα από τον Χατζισαφί.
Ο Σέρβος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βίντα με ωραία κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Με ορμή μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ και μόλις στο 48′ δημιούργησε τελική προσπάθεια με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος δοκίμασε σέντρα – σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκόρτερ.H “Ένωση” είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι.Ο Άγιαξ, γινόταν επικίνδυνος μόνο στις αντεπιθέσεις.Σε μία από αυτές, Μπέρχαουζ σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.Στο 66′ ο “Δικέφαλος” είχε καλή στιγμή.Ο Γκατσίνοβιτς μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Γκόρτερ έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε.Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Άγιαξ βγήκε μπροστά με τον Μπέρχαους, με τον Στάνκοβιτς να μαζεύει την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Βάσει της εικόνας του αγώνα, η “Ένωση” πήρε αυτό που άξιζε από το παιχνίδι.Ο Άμραμπατ έβγαλε από τα δεξιά μία τρομερή σέντρα.Ο Βίντα μόνος του στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-1.Η ομάδα του Ματίας Αλμείδα, είχε κλείσει τον Άγιαξ και τρία λεπτά αργότερα έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-1, με τον Μάνταλο να πλασάρει εκτός εστίας.Στο 82′ ο Τέιλορ δοκίμασε να κερδίσει τον Στάνκοβιτς, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να πέφτει στην γωνία του και να απομακρύνει.Στο 90′ η “Ένωση” έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα.Ο Γιόνσον βρέθηκε μόνος με τον Γκόρτερ, σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να τον κερδίσει.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.