Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με δέκα νέα μέτρα – Τοποθέτηση Μιχάλη Λιβανού για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες
Στη ραδιοφωνική εκπομπή «Σαββατοκύριακο Μαζί» με την Πένυ Αβραμίδη στον σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Λιβανός, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.
Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στη δέσμη δέκα παρεμβάσεων που έχουν ως βασικό στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τη συνολική αναβάθμιση των νοσοκομείων, κάνοντας ειδική αναφορά στις εξελίξεις που αφορούν και τα νοσοκομεία του Πειραιά.
Ακολουθεί το πλήρες απόσπασμα της δήλωσής του:
Τοποθέτηση Μιχάλη Λιβανού – Βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέκα νέα μέτρα για τη Δημόσια Υγεία, στοχεύοντας στη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στη συνολική αναβάθμιση των νοσοκομείων της χώρας. Πρόκειται για παρεμβάσεις που απαντούν σε χρόνια προβλήματα και χτίζουν ένα νέο, πιο λειτουργικό και ανθρώπινο σύστημα υγείας.
Ήδη, μέσα από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, τα περισσότερα νοσοκομεία –συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων του Πειραιά– ανακαινίζονται πλήρως, έπειτα από δεκαετίες αδράνειας. Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης των υποδομών μας.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Προβλέπεται τριπλασιασμός των χώρων και εισαγωγή ψηφιακού συστήματος παρακολούθησης κάθε ασθενή μέσω “tracker”, ώστε να μειωθούν δραστικά οι χρόνοι αναμονής από τις 7–10 ώρες που ισχύουν σήμερα, στις 3–4 ώρες. Παράλληλα, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει, σε πραγματικό χρόνο, τον αναμενόμενο χρόνο αναμονής σε κάθε νοσοκομείο και να επιλέγει αναλόγως.
Επιπλέον, η διαλογή των περιστατικών θα γίνεται πλέον από γιατρούς, με στόχο την άμεση και προτεραιακή εξυπηρέτηση των πιο σοβαρών περιστατικών.
Χτίζουμε, βήμα-βήμα, ένα νέο μοντέλο φροντίδας, με σεβασμό στον πολίτη, με αυτοκριτική διάθεση και με συνεχή προσπάθεια βελτίωσης. Στόχος μας είναι ένα σύστημα Δημόσιας Υγείας πιο ανθρώπινο, πιο αποτελεσματικό και πιο γρήγορο – για όλους.
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.