Αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης στο Αγκίστρι, από την Περιφέρεια Αττικής

blank - Αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης στο Αγκίστρι, από την Περιφέρεια Αττικής

Ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης στο Αγκίστρι, προϋπολογισμού 2,95 εκατ. ευρώ, προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια και ο δήμος υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή εξαθέσιου γυμνασίου – λυκείου, δυναμικότητας 180 μαθητών. Με το νέο σχολείο επιλύεται το πρόβλημα στέγασης των μαθητών του Γυμνασίου που σήμερα γίνεται σε παλαιό μικρό κτίριο και σε προκάτ αίθουσες και παράλληλα αποφεύγεται η καθημερινή μετακίνηση των μαθητών του λυκείου στο κοντινό νησί της Αίγινας.

Το νέο κτίριο θα αποτελείται από δύο πτέρυγες συνολικής επιφάνειας 1.476,39 τ.μ. σε οικόπεδο επί της παραλιακής οδού του οικισμού Σκάλας. Στην εκπαιδευτική ζώνη θα κατασκευαστούν 6 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία και βοηθητικοί χώροι, ενώ στη ζώνη κοινωνικών – πολιτιστικών χώρων θα κατασκευαστεί μία πολλαπλών χρήσεων 180 θέσεων με κυλικείο και βιβλιοθήκη, ώστε να καλύπτει και ανάγκες πολιτιστικών – κοινωνικών εκδηλώσεων του δήμου Αγκιστρίου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση των ατόμων με αναπηρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
blank - Έγγραφη παρέμβαση κατέθεσε χθες η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την Πυρκαγιά στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Έγγραφη παρέμβαση κατέθεσε χθες η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την Πυρκαγιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

blank - Μουσική εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τον Κ. Φέρρη,  Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στο Καστράκι Δραπετσώνας

Μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τον Κ. Φέρρη, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στο Καστράκι Δραπετσώνας