Ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από απουσίες – Μεγάλο διπλό στην Κωνσταντινούπολη!

Μπεσίκτας – Ολυμπιακός 73-81: Λαβωμένος αλλά αλύγιστος, πέρασε με μεγάλη νίκη από την Κωνσταντινούπολη
Παρά τις σημαντικές απουσίες των Νίκολα Μιλουτίνοφ, Εβάν Φουρνιέ και Γιαν Μοντέρο, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα, ποιότητα και τεράστια αγωνιστική πολυφωνία, επικρατώντας με 81-73 της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη για την 8η αγωνιστική της EuroLeague.
Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στην Τουρκία με σημαντικά προβλήματα, όμως μέσα στο παρκέ απέδειξαν ότι διαθέτουν το βάθος και την ποιότητα για να ανταποκριθούν ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες.
Ο Ολυμπιακός βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με 6-0, όμως αντέδρασε άμεσα. Ο Ντόντα Χολ έδωσε το σύνθημα με δύο εντυπωσιακά καρφώματα και οι Πειραιώτες ανέτρεψαν την κατάσταση, φτάνοντας ακόμη και στο +9.
Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται 25-23, ενώ στη δεύτερη οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε χαμηλότερο ρυθμό. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο, είχαν τις λύσεις και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων, 42-36.
Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός πάτησε ακόμη περισσότερο το γκάζι. Με ένα επιμέρους 8-0 έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, με τον Σάσα Βεζένκοφ να αποτελεί σταθερή απειλή για την τουρκική άμυνα.
Η Μπεσίκτας δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 61-58 υπέρ των «ερυθρολεύκων».
Το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι. Η Μπεσίκτας πέρασε μπροστά με 68-66, όμως ο Ολυμπιακός είχε και πάλι τις απαντήσεις.
Ο Τάισον Γουόρντ δημιούργησε, ο Τζόουνς τελείωσε τις φάσεις και οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα κρίσιμο σερί που τους έφερε στο 76-68. Μάλιστα, το εντυπωσιακό κάρφωμα του Τζόουνς, μαζί με το φάουλ που κέρδισε, αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες στιγμές της αναμέτρησης.
Η Μπεσίκτας προσπάθησε να επιστρέψει με τρίποντο του Μπράουν για το 73-79, όμως ο Βεζένκοφ έβαλε την υπογραφή του και στο φινάλε, γράφοντας το 81-73 και ουσιαστικά «κλειδώνοντας» τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη.
Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς πρωταγωνιστές. Ο Βεζένκοφ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Τζόουνς πρόσθεσε 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Χολ είχε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Γουόρντ πραγματοποίησε πολυσύνθετη εμφάνιση με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.
Σημαντικές βοήθειες έδωσαν επίσης οι υπόλοιποι διαθέσιμοι παίκτες, αποδεικνύοντας στην πράξη το μεγάλο βάθος του ρόστερ.
Με αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός βελτίωσε το ρεκόρ του στο 6-2 και συνεχίζει δυναμικά την πορεία του στη EuroLeague.
Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στην επόμενη αναμέτρηση, όπου θα υποδεχθούν τη Μιλάνο στη SUNEL Arena, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 21:15.
Τα δεκάλεπτα:
23-25, 36-42, 58-61, 73-81
«Τα νέα από το ποδόσφαιρο, από την Α’ & Β’ Πειραιά και την Επικαιρότητα, στο https://peiraiotika.gr»
Ευαγγελία Γιάπαππα https://www.facebook.com/profile.php?id=100091895274172
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
«Γίνε μέλος μας στο Instagram.»
«Γίνε μέλος μας στο TikTok.»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.


















← ΠροηγούμενοΤέταρτη ευρωπαϊκή νίκη για τον Άρη – Δεν τον σταματά κανείς!
Επόμενο →ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-1: Εντυπωσιακός ο Δικέφαλος, λύγισε την Ένωση με ανατροπή