Ρεπορτάζ: Μια Ανείπωτη Γιορτή Συμπερίληψης και Αγάπης στο Πέραμα – Όλοι Μαζί, Όλοι Ένα!
Τετάρτη 14 Μαΐου 2025. Η καρδιά της συμπερίληψης χτύπησε δυνατά στο Queen’s Park Περάματος, όπου ο Σύλλογος Φίλων και Συγγενών ΑμεΑ Περάματος «Οι Μαχητές» διοργάνωσε μία από τις πιο συγκινητικές και δυναμικές εκδηλώσεις της χρονιάς με τίτλο «Όλοι Μαζί ♿ Όλοι Ένα».
Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μία τεράστια γιορτή αγάπης, ισότητας και αποδοχής, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Παιδιά με και χωρίς αναπηρία αγκαλιάστηκαν, έπαιξαν, δημιούργησαν και έδωσαν το πιο φωτεινό μήνυμα: η διαφορετικότητα δεν είναι διαχωρισμός, αλλά δύναμη.
Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Γιαννάκη Παπαστεφανάκη, ενός συμβόλου του ΠΑΟΚ, ο οποίος ταξίδεψε ειδικά από τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει την Ακαδημία του Θανάση Ρουσάλη, ανθρώπου που κρατά ψηλά τη σημαία του ΠΑΟΚ στον Πειραιά. Ο Γιαννάκης φωτογραφήθηκε με τα παιδιά της ακαδημίας, δίνοντας στιγμές συγκίνησης και ενθουσιασμού.
Η γιορτή φιλοξένησε πλήθος κόσμου: φίλοι και σωματεία όπως η ΑΕ Περάματος, πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς, εκπρόσωποι του Δήμου Περάματος, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από γειτονικούς δήμους, καθώς και βουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι, όλοι δίπλα στους Μαχητές, όλοι στη «συμμαχία αγάπης».
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε το εκρηκτικό ζεϊμπέκικο της χρυσής Παραολυμπιονίκη και Αντιπροέδρου του Συλλόγου, Αλεξάνδρας Σταματοπούλου, η οποία καταχειροκροτήθηκε και τιμήθηκε όπως της άξιζε. Ένας χορός-σύμβολο της ψυχικής δύναμης, που άφησε άφωνο το κοινό.
Η ατμόσφαιρα συμπληρώθηκε από δραστηριότητες όπως:
-
«Η Κατσαρόλα της Αγάπης», με μαγειρική για καλό σκοπό, όπου προσφέρθηκαν γεύματα και μπισκότα συνοδευμένα από ζωγραφιές των παιδιών.
-
Δημιουργικά εργαστήρια ζωγραφικής, messy play και αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα Νικολέττα Τρίψα.
-
Αθλητικά παιχνίδια (τοξοβολία, γκολφ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, αερόστατο) που πρόσφεραν χαρά σε όλους.
-
Το αγαπημένο “Jumbo Αγάπης”, όπου τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν, διασκέδασαν με παιχνίδια, ζωγραφιές και λιχουδιές.
-
DJ, φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση από τον Danny Koumniotis, που αποτύπωσε μαγικά τις στιγμές.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τιμητικές βραβεύσεις σε επώνυμα πρόσωπα ΑμεΑ και Παραολυμπιονίκες, προβάλλοντας πρότυπα ζωής και αγώνα.
Μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές όπως οι: Ortholife Athens (Σαμιώτης Ελευθέριος), Rousalis Group, Ganmar Shipping, ΕΚΟ Ναυτιλίας ΝΔ, Ellive, MEDIONE, ΒΙΟΠΛΑΤΩ, Nekya, Danny Koumniotis Photography, στήριξαν την προσπάθεια έμπρακτα, δείχνοντας πως οι μεγάλες ιδέες χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες.
📍 Το σύνθημα της ημέρας ήταν ξεκάθαρο:
Η συμπερίληψη δεν είναι απλώς στόχος. Είναι ευθύνη. Είναι στάση ζωής. Είναι γιορτή!
Η Ελλάδα που ονειρευόμαστε ξεκινά από τέτοιες πρωτοβουλίες. Μια Ελλάδα χωρίς αποκλεισμούς, με κάθε παιδί να έχει φωνή και θέση.
Θερμά συγχαρητήρια στον Θανάση Ρουσάλη, την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, την Πρόεδρο Αριστέα Μιχαλακάκου και όλο το Δ.Σ. των Μαχητών για την αστείρευτη προσφορά τους.
🌈 Όλοι Μαζί ♿ Όλοι Ένα 🌈
Μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία. Μια μέρα που κέρδισε η Αγάπη.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΙΝΤΕΟ
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.