Με εξαιρετική εμφάνιση και εμφανή διάθεση να προσφέρει θέαμα, η Εθνική Ελλάδας κυριάρχησε απέναντι στη Σλοβακία στο Παγκρήτιο Στάδιο, επικρατώντας με 4-1 σε ένα φιλικό που περισσότερο θύμισε επίσημο ματς.
Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άφησε θετικές εντυπώσεις, τόσο για τη φρεσκάδα του όσο και για τις λύσεις που παρουσιάζει, λίγες ημέρες πριν από τη δεύτερη δοκιμή απέναντι στη Βουλγαρία.
Φιλική τεσσάρα με υπογραφή ομάδας: Η Εθνική σκόρπισε τη Σλοβακία στην Κρήτη
Στην πρώτη από τις δύο καλοκαιρινές της δοκιμές στο Ηράκλειο, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και πρόσφερε πλούσιο θέαμα στους Κρητικούς φιλάθλους, συνδυάζοντας αποτέλεσμα και απόδοση.
Το τελικό 4-1 απέναντι στη Σλοβακία ήρθε ως φυσική συνέχεια της συνοχής και του ξεκάθαρου αγωνιστικού πλάνου που έχει εγκαθιδρύσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και παρότι χρειάστηκε νωρίς μια μεγάλη διπλή επέμβαση του Μανδά σε εκτέλεση πέναλτι και ριμπάουντ, δεν πτοήθηκε.
Στο 16ο λεπτό, ο Παυλίδης βρήκε το δρόμο προς την εστία, αλλά ο Κωνσταντέλιας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος την επαναφορά του Ντουμπράβκα.
Η Σλοβακία ισοφάρισε προσωρινά με όμορφη ενέργεια και τελείωμα του Χάντσκο στο 34’, όμως το ελληνικό σύνολο δεν επηρεάστηκε.
Αντιθέτως, ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος, με τον Παυλίδη να ξαναβάζει την ομάδα μπροστά στο σκορ στο 66’ μετά από εξαιρετική συνεργασία των Γιαννούλη και Μασούρα.
Η τελική ευθεία του αγώνα έκρυβε ακόμα περισσότερες ευχάριστες στιγμές για τους Έλληνες φιλάθλους.
Ο Δουβίκας πέτυχε το 3-1 στο 88’, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στις καθυστερήσεις, με το αυτογκόλ του Χρντσαρ να διαμορφώνει το τελικό 4-1.
Πέρα από το σκορ, αυτό που κερδήθηκε ήταν η εικόνα μιας ομάδας με καθαρό προσανατολισμό, φρεσκάδα, βάθος στο ρόστερ και έντονη διάθεση για δημιουργία.
Ο Γιοβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και νέα πρόσωπα, και η συνολική παρουσία της ομάδας τον δικαίωσε απόλυτα.
Με φόντο το επόμενο φιλικό, την ερχόμενη Δευτέρα (10/06) απέναντι στη Βουλγαρία, το ελληνικό συγκρότημα δείχνει να πατά γερά στα πόδια του, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας και φιλοδοξίας για το μέλλον.
Ελλάδα (Γιοβάνοβιτς): Μανδάς, Βαγιαννίδης, Κουλιεράκης, Ρέτσος, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (83′ Μουζακίτης), Ζαφείρης (64′ Σιώπης), Κωνσταντέλιας (64′ Μπακασέτας), Καρέτσας (64′ Μασούρας), Παυλίδης (71′ Δουβίκας), Τζόλης (71′ Πέλκας).
Σλοβακία (Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Χάνκο, Σκρίνιαρ, Βάβρο, Μέσικ (76′ Σάτκα), Μπέρο, Χροσόβσκι, Ντούντα (76′ Μπένες), Τούπτα (66′ Τζούρις), Σκρανζ (76′ Χρντσάρ), Στρέλετς (66′ Πρέκοπ).
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.