Επιτέλους ξεκίνησε το έργο για την ανακατασκευή 15 παιδικών χαρών

30

Με καθυστέρηση ενός έτους – αλλά η γραφειοκρατία είναι πάντα παρούσα – ξεκίνησε το έργο της ανακατασκευής των παιδικών χαρών του Δήμου.


Η παλιά παιδική χαρά που υπήρχε μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο στην πλατεία Βενιζέλου, είναι μία από αυτές που έπρεπε να ανακατασκευαστούν.
Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούσε να πιστοποιηθεί με τους νέους όρους ασφαλείας για τα παιδιά. Τα παλιά όργανα δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας και το δάπεδο δεν κάλυπτε το ύψος πτώσης των οργάνων που υπήρχαν.
Έτσι λοιπόν, μεγαλώσαμε την επιφάνεια της παιδικής χαράς και τοποθετήσαμε περισσότερα, καινούρια και πιστοποιημένα όργανα. Επίσης, τοποθετήσαμε νέο δάπεδο που καλύπτει το ύψος πτώσης των οργάνων, παγκάκια μέσα στην παιδική χαρά και περίφραξη.
Με αυτές τις παρεμβάσεις καλύπτονται πλέον όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας.
Ξέρω ότι υπήρχαν παράπονα όσο διάστημα χρειάστηκε για να φτιαχτεί από την αρχή η παιδική χαρά. Όμως πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι αξίζει να κάνουμε λίγη υπομονή όταν πρόκειται για ένα έργο που αφορά την ασφάλεια των μικρών παιδιών.
Οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές στην πόλη έχουν ξεπεράσει πλέον τις 20 και μάλλον είμαστε ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά.
Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς ώστε ανάλογα έργα να γίνουν σε όλες τις παιδικές χαρές της πόλης. Η εργολαβία που τρέχει είναι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής προϋπολογισμού 621.000€ και περιλαμβάνει 15 παιδικές χαρές σε όλη την πόλη.
Μη βιάζεστε λοιπόν να κάνετε παράπονα γιατί ανά 10 – 15 μέρες θα ολοκληρώνεται και μια νέα παιδική χαρά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!