Δηλώσεις Χρήστου Βρεττάκου και Ζαχαρία Ζούπη για τον άγριο ξυλοδαρμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

70

Με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  Χρήστος Βρεττάκος και ο Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας έκαναν ο καθένας την δίκη του ξεχωριστή δήλωση για το θέμα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK 

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…»

Για να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πρέπει όλοι να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στις φασιστικού τύπου πρακτικές αυτών που αμαυρώνοντας τη μέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού επιτέθηκαν ως αγέλη απέναντι σε έναν ανυπεράσπιστο άνθρωπο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΗΝ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη,  Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου- Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Σαν άνθρωπος και πατέρας δύο νέων κοριτσιών, σαν προοδευτικός πολίτης που πιστεύει στην δυνατότητα έκφρασης διαφορετικών απόψεων όσο και αν διαφωνώ μ΄αυτές και σαν αυτοδιοικητικός, καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την θρασύδειλη δολοφονική, φασιστική επίθεση δήθεν αγανακτισμένων αλητών  κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη  Μπουτάρη.

Καταδικάζω ταυτόχρονα την ανοχή τμήματος τουλάχιστον των διοργανωτών της εκδήλωσης και την γνωστή πια αδράνεια της Αστυνομίας και του κ. Τόσκα.

Τέτοιες ενέργειες που αναβλύζουν μίσος, διχόνοια, τραμπουκισμό, φασισμό δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές , ούτε να δικαιολογούνται από απόψεις που κάποιοι διαφωνούν. Η διαφορετικότητα των απόψεων δεν λύνεται με μεθόδους Γκοτζαμάνη, Καρφίτσας, παρακράτους , ταγμάτων εφόδου. Λυπάμαι για όσους επιβραβεύουν αλήτες, δολοφόνους, τραμπούκους στο όνομα της αγανάκτησης για απόψεις που έχει εκφράσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Λυπάμαι που φαίνεται να έχει ριζώσει για τα καλά το μίσος στις ψυχές ανθρώπων από το 2010 , από την εποχή του 1ου Μνημονίου και μετά, κάτι που οδήγησε και οδηγεί σε μεθόδους που είχαμε ξεπεράσει τουλάχιστον στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ , χρειάζεται ένα μέτωπο των δυνάμεων της λογικής, της ευρωπαικής πορείας της χώρας , της δημοκρατίας και του σεβασμού στους θεσμούς απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι μπορεί να δέρνουν, να προπηλακίζουν, να σπιλώνουν πολιτικούς αντιπάλους, να απαγορεύουν την έκφραση αντίθετων απόψεων.

Λυπάμαι, αλλά με την ανοχή σε τέτοιες πρακτικές ανοίγουμε τον δρόμο στην ουσιαστική κατάλυση της Δημοκρατίας και την διάδωση φασιστικών και γενικότερα ολοκληρωτικών αντιλήψεων , υπονομεύουμε την πορεία της χώρας προς το μέλλον.

Το μαύρο δεν φέρνει πρόοδο, μέλλον , βήματα προς τα εμπρός . Πισωγύρισμα φέρνει και καταστροφή μιας ήδη δοκιμαζόμενης χώρας.

Εμείς δεν θα σχολιάσουμε τις δηλώσεις και των δύο απλά θα αναρτήσουμε το βίντεο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για να δείτε για ποιον λόγο τον χτύπησαν

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!