«Παιδικός λαχανόκηπος»!

17

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στη δουλειά που κάνουμε στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Οι αναφορές μου αυτές συνήθως γίνονται με αφορμή τη βελτίωση των υποδομών, τον νέο εξοπλισμό ή τα καινούρια κτίρια που κατασκευάζουμε.

Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση, αυτή της ουσιαστικής δουλειάς που κάνουν οι παιδαγωγοί μας, που μερικές φορές μας διαφεύγει. Μιλάω για το περιεχόμενο της διαπαιδαγώγησης, της διαμόρφωσης χαρακτήρων και συμπεριφορών των αυριανών πολιτών.
Η Χρυσάνθη Λάμπρου, είναι από τις πιο έμπειρες παιδαγωγούς μας, υπεύθυνη του Α’ Παιδικού Σταθμού στην οδό Θεμιστοκλέους, στο Ρέντη.

Η ιδέα της να αποκτήσουν τα παιδιά βιωματική οικολογική συνείδηση, την οδήγησε να διαμορφώσει έναν μεγάλο λαχανόκηπο, στον ελεύθερο χώρο γύρω από το κτίριο.
Μαζί με τις δασκάλες και τη βοήθεια της Υπηρεσίας Πρασίνου, τα ίδια τα παιδιά, φυτεύουν, καλλιεργούν και φροντίζουν τα φυτά τους. Συλλέγουν τα απολύτως βιολογικά κηπευτικά προϊόντα και βέβαια, τα καταναλώνουν ολόφρεσκα, στο καθημερινό τους διαιτολόγιο!
Δίνω αυτό το απλό – μικρό παράδειγμα, ως «τροφή» για να ξανασκεφτούμε όλοι, πόσα σημαντικά και δημιουργικά πράγματα μπορεί ο καθένας μας να κάνει στη δουλειά του, αρκεί να έχει μέσα του αγάπη και μεράκι. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά αστείρευτες!
Μπράβο σε όλες και σε όλους!

Υ.Γ. Θυμίζω ότι μιλάω για έναν «Δημόσιο» Παιδικό Σταθμό…

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!