Ουρά οι πιστοί στον Πειραιά για να προσκυνήσουν την Κάρα του Αγίου Ανδρέα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

34

Ως γνωστόν στον Πειραιά έχει μεταφερθεί η Τιμία Κάρα του Πολιούχου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Η υποδοχή έλαβε χώρα με την δέουσα λαμπρότητα και τις αρμόζουσες εκκλησιαστικές τιμές από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς την περασμένη Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 που ήταν η εορτή της Αναλήψεως.

Την Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου μετέφερε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ το Ιερό θησαύρισμα της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών που τέθηκε σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, υποδέχθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδοχή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης 17/5 στην Πύλη Ε8 του Κεντρικού Λιμένος, όπου η Τιμία Κάρα κατέφθασε με το σκάφος του Λ.Σ. «Νήσος Ρω».

Τιμές απέδωσαν οι Φιλαρμονικές του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Πειραιά και αγήματα του Ε.Ε.Σ, του Λιμενικού Σώματος, της Αδελφότητος Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια».

Αφού εψάλη δέηση, ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου και τελέστηκε Θεία Δοξολογία.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου θα παραμείνει στον Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά έως και την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018.

Παρόντες, κατά την υποδοχή ήταν όπως διαβάσαμε στο εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr, η Βουλευτής Γεωργία Γεννιά, ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Σιγαλάκος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά Ιωάννη Μώραλη, ο πρώην Υπουργός Αναστάσιος Νεράντζης, ο Αρχηγός του Λ.Σ. Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ο Υποναύαρχος του Λ.Σ. Ιωάννης Κοντόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος του Λ.Σ. Ανδρέας Θεοφίλου, ο υπολιμενάρχης Πειραιά πλοίαρχος Νικόλαος Πολέμης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος κ.α.

Την περασμένη Κυριακή 20/5, παραμονή της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε, χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο οικείος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Πολλοί κάτοικοι του Πειραιά αλλά και της Αθήνας περνούν καθημερινά από το ναό για να προσκυνήσουν και να λάβουν ευλογία από την Τιμία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου που ταξίδεψε από την Πάτρα.

Μάλιστα ανάμεσα στους προσκυνητές ήταν και ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ομάδας του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης που προσκύνησε με ιδιαίτερο σεβασμό τον πολύτιμο εκκλησιαστικό θησαυρό, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!