Επιτέλους, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Ρέντη!

66

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και αρκετή καθυστέρηση, που δεν οφείλεται σ’ εμάς, λειτουργεί επιτέλους το κτίριο «του ΙΚΑ» στην οδό Νάξου στο Ρέντη! Η γραφειοκρατία, η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των υπουργείων και κυρίως η συγχώνευση του ΙΚΑ στον ΕΦΚΑ, ήταν οι βασικές αιτίες που ενώ το καινούριο κτίριο ήταν έτοιμο, παρέμενε κενό.


Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή η εκκρεμότητα τελείωσε και μαζί της τελειώνει και η ταλαιπωρία που ξέρω ότι πέρασαν οι κάτοικοι του Ρέντη.

Αυτές τις μέρες λοιπόν, ξεκίνησε να λειτουργεί η 2η Τοπική Ομάδα Υγείας (2η Τ.ΟΜ.Υ.), στο ισόγειο του νέου κτιρίου, με στόχο τη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Πρόκειται για την υπηρεσία του «οικογενειακού γιατρού», όπως τη γνώριζαν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. Τώρα πλέον οι Ρεντιώτες, έχουν τον «προσωπικό» τους γιατρό, που θα τους παρακολουθεί και θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους. Θυμίζω ότι η 1η Τ.ΟΜ.Υ. λειτουργεί εδώ και μήνες στη Νίκαια (Καισαρείας 30). Έτσι, τώρα όλοι οι κάτοικοι του Δήμου, όπου κι αν μένουν, έχουν το «δικό» τους γιατρό στη δική τους γειτονιά! Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι απολύτως δωρεάν για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, αρκεί να διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Στο Ρέντη έχουν ήδη καλυφθεί οι θέσεις δύο παθολόγων, μίας νοσηλεύτριας, μίας επισκέπτριας υγείας και του διοικητικού προσωπικού. Πολύ σύντομα θα καλυφθεί και η θέση παιδιάτρου και του υπόλοιπου ιατρικού και άλλου προσωπικού που προβλέπεται, ώστε να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας και τις απογευματινές ώρες, μέχρι τις 10 το βράδυ.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι κάτοικοι του Δήμου μας και μπορούν να κλείνουν ραντεβού αφού εγγραφούν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά: α) Αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου, β) Απόδειξη διεύθυνσης κατοικίας (π.χ. λογαριασμός ΔΕΚΟ), γ) ΑΜΚΑ και δ) ΑΦΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
2η Τ.ΟΜ.Υ. Νίκαιας – Ρέντη: Νάξου 34 & Θεμιστοκλέους
Τηλέφωνο: 2104812697
e-mail: tomynikaia-renti2@2dype.gr

Στον 1ο όροφο του κτιρίου θα λειτουργήσει Κέντρο Υγείας, με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών και εξοπλισμένο για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Στους άλλους δύο ορόφους, θα στεγαστούν διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!