Έγγραφη παρέμβαση κατέθεσε χθες η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την Πυρκαγιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

13

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα και κάτω από αντίξοες συνθήκες επιχειρεί την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ελ. Βενιζέλος.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με έγγραφη παρέμβαση που κατέθεσε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, έθεσε τα εξής ζητήματα:

Πρώτον, λόγω του πυκνού καπνού που εκλύεται στην ατμόσφαιρα της περιοχής, από την καύση διαφόρων υλικών μεταξύ των οποίων πλαστικών, ελαστικών αυτοκινήτων, φορτίων που μετέφεραν τα φορτηγά, χρωμάτων από τις βαφές αυτοκινήτων και μερών του πλοίου και άλλων υλικών, θεωρούμε απαραίτητο να ληφθούν δείγματα της ποιότητας αέρας στην περιοχή από εξειδικευμένο εργαστήριο μέτρησης (λ.χ.»Δημόκριτος») και στην περίπτωση που διαπιστωθούν αυξημένες συγκεντρώσεις χημικών ενώσεων – ρυπαντών, επιβαρυντικών για τη δημόσια υγεία να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες προς το κοινό. Εκτιμούμε ότι οι μετρήσεις εκτός από τον περιβάλλοντα χώρο του πλοίου ,πρέπει να επεκταθούν και στις περιοχές όπου υπάρχει κατοικία.

Δεύτερον, θα επιθυμούσαμε να πληροφορηθούμε αν διαπιστώνεται διαρροή καυσίμων, λιπαντικών, χημικών προς τη θάλασσα και σε περίπτωση καταφατικής απάντησης ποια μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τρίτον, αν στις δεξαμενές του πλοίου υπάρχουν σημαντικές ποσότητες καυσίμων ή άλλων υλικών και αν υφίσταται η ανάγκη απομάκρυνσής τους για κάθε ενδεχόμενο.

Τέταρτον, θα επιθυμούσαμε να γνωρίζουμε για την αιτία της καθυστέρησης της οργανωμένης απομάκρυνσης των ΙΧ και φορτηγών αυτοκινήτων από το χώρο στάθμευσης του πλοίου, τα οποία αφενός διαφαίνεται ότι εμποδίζουν την εύκολη πρόσβαση για την πυρόσβεση, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!