Αγώνας επιβίωσης με καθαρό νικητή – Ο Αετός Κορυδαλλού κράτησε την κατηγορία
Ο ΑΟ Κορυδαλλός λύγισε στο μπαράζ υποβιβασμού – 2-0 υπέρ του Αετού στο γήπεδο του Κορυδαλλού
Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουνίου 2025 στο γήπεδο Κορυδαλλού παίχτηκε κάτι παραπάνω από έναν απλό ποδοσφαιρικό αγώνα.
Ο ΑΟ Κορυδαλλός και ο Αετός Κορυδαλλού διασταυρώθηκαν στον πρώτο (και τελικό, όπως αποδείχθηκε) Αγώνα Κατάταξης – Υποβιβασμού (1ης φάσης), με φόντο την παραμονή στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Πειραιά.
Ο Αετός επικράτησε δίκαια με 0-2, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στην κατηγορία και υποχρεώνοντας τον ΑΟ στην επιστροφή του στη Β’ Πειραιά μετά από μόλις μία σεζόν.
Ο αγώνας ξεκίνησε στις 17:30 με διαιτητικό τρίο τους Αλατσάκη Γ., Παγουρτζή Δ. και Παπαδόπουλο Π., υπό την εποπτεία του παρατηρητή αγώνα Στάμου Κανέλλου.
Από τα πρώτα λεπτά, η εικόνα του αγώνα έδειχνε ξεκάθαρα ποια ομάδα είχε έρθει προετοιμασμένη για μάχη.
Ο Αετός του Δημήτρη Καλύκα μπήκε με αποφασιστικότητα και άνοιξε το σκορ μόλις στο 19ο λεπτό, με τον Μούχλα να εκτελεί με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από οργανωμένη επίθεση.
Το σκορ θα μπορούσε να είναι ήδη μεγαλύτερο, αφού οι νικητές είχαν δύο δοκάρια πριν και μετά το γκολ.
Η υπεροχή του Αετού κατοχυρώθηκε πριν την ανάπαυλα: στο 43’, ο Δεμενόπουλος διέλυσε την αμυντική ισορροπία του ΑΟ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Μούχλα, ο οποίος έγραψε το 0-2 από κοντά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η έντονη ζέστη και η ανάγκη διαχείρισης του αποτελέσματος καθόρισαν τον ρυθμό.
Ο ΑΟ Κορυδαλλός δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, παρά τις αλλαγές του στον άξονα και την επίθεση.
Ο Αετός δεν ρίσκαρε – διατήρησε τον έλεγχο και έκλεισε το ματς με ώριμο τρόπο.
Ο ΑΟ Κορυδαλλός ολοκληρώνει έτσι μια χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα, που παρά την αγωνιστική προσπάθεια, δεν αποδείχθηκε αρκετή για να εξασφαλίσει την παραμονή.
Ο υποβιβασμός του κρίθηκε από την “υπεραριθμία” στον όμιλο και το πικρό τέλος του μπαράζ.
Συνθέσεις:
ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Μαστοράκης, Γολεμάτης Αγγ., Μαυροκέφαλος (70’ Ευαγγέλου), Μπούκας, Σπίνουλας, Μπέμπρι, Μπερτσιμάς, Σταματελάτος, Παντελιδάκης (46’ Τοσούνι, 70’ Γιώτη), Χρήστου (70’ Αντωνόπουλος), Γολεμάτης Αν.
ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Ροβάτσος, Χύκα (46’ Κωστόπουλος), Μάναλης, Καλαμάρας, Βαμβακούσης, Σιδηρόπουλος (76’ Βερούση), Μπούλιαρης (76’ Γερολυμάτος), Κόμητας, Μούχλας (60’ Λένα), Μπόνης, Δεμενόπουλος (92’ Χύσα)
Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑκαι τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ , στα https://peiraiotika.gr/
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο https://www.tiktok.com/@stathisgiapappas3
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/ με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.