UCL (Προημιτελικοί)- Πρόσωπα, ρεκόρ, σερί και…κατορθώματα

Από τα σερί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι στο γρήγορο γκολ του Μπερνάντο Σίλβα και το πρώτο του Γιόσκο Γκβάρνιολ, και από το…stop της Άρσεναλ στον Λεάντρο Τροσάρντ και στα 10 γκολ σε δύο πρώτους προημιτελικούς, αυτά είναι τα πρόσωπα και τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τους δύο πρώτους προημιτελικούς του Champions League (9/4) όπως τα καταγράφει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

 * Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει το μοναδικό της σερί, πετυχαίνοντας 3 συνεχόμενα γκολ σε καθένα από τα 9 παιχνίδια της στο Champions League αυτή τη σεζόν.

* Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει ήδη 22 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα στο Champions League.

Είναι το 2ο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της διοργάνωσης, μόνο πίσω από τα 25 συνεχόμενα αήττητα παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταξύ 2007 και 2009.

* Εν τω μεταξύ, η Μάντσεστερ Σίτι «χάλασε» το σερί των 10 νικών στο Champions League (τη μεγαλύτερη ποτέ για οποιαδήποτε αγγλική ομάδα).

Τα δύο τελευταία παιχνίδια που δεν έχει κερδίσει η Σίτι παίχτηκαν και τα δύο στο Bernabeu (το προηγούμενο ήταν 1-1 στις 9 Μαΐου 2023).

* Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει το σερί των εντός έδρας αγώνων νοκ-άουτ του Champions League με γκολ (τώρα 34 στη σειρά): το καλύτερο τέτοιο σερί στην ιστορία της διοργάνωσης.

* Ήταν μόλις το 2ο παιχνίδι νοκ άουτ σε ολόκληρη την ιστορία του Champions League με 3+ γκολ που σημειώθηκαν στο πρώτο 14λεπτο.

Το μόνο προηγούμενο ήταν στον 2ο αγώνα του προημιτελικού της έκδοσης 2018-19, Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Τότεναμ (4-3) στις 17 Απριλίου 2019 (2-2 μετά από 11 λεπτά έναρξης).

* Η προηγούμενη περίπτωση στο Champions League, όταν και οι δύο ομάδες έχουν σκοράρει 3+ γκολ στον πρώτο αγώνα νοκ άουτ, ήταν επίσης εντός αυτής της αντιπαλότητας (Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3 στον ημιτελικό της 26ης Απριλίου 2022) .

* Ο Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι) σκόραρε μετά από 1 λεπτό και 48 δευτερόλεπτα.

Μόνο ένας παίκτης το έκανε νωρίτερα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στο στάδιο Bernabéu στην ιστορία του UCL: ο Μάριο Μάντζουκιτς για τη Γιουβέντους στις 11 Απριλίου 2018 (1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα).

* Το γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα έγινε επίσης το 2ο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του UCL από άμεσο ελεύθερο λάκτισμα.

Υπολείπεται μόνο το γκολ του Μίκαελ Νίλσον για το Γκέτεμποργκ εναντίον PSV Αϊντχόφεν το 1993 (μετά από 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα).

Το τρίτο σε αυτή την κατάταξη είναι το γκολ του Τζάντσον με φάουλ για τη Σαχτάρ εναντίον της Βαλένθια το 2006 (1 λεπτό 57 δευτερόλεπτα).

* Και τα 6 τελευταία γκολ απευθείας από ελεύθερο λάκτισμα που δέχτηκε η Ρεάλ Μαδρίτης στο UCL ήταν πάντα στο Bernabéu. επίσης από τους Ντελ Πιέρο, Κολάροφ,  Σένε,  Μουριέλ και Ζότα.

Η τελευταία φορά που οι “Los Blancos” δέχθηκαν τέτοιο γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι συνέβη το 2005 (Ζουνίνιο-Λιόν)

* Και τα 3 γκολ (Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Γκαρντιόλ) δέχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης εκτός περιοχής.

Η τελευταία φορά που δέχθηκαν τόσα πολλά γκολ με αυτόν τον τρόπο ήταν στις 2 Νοεμβρίου 2016 στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον της Λέγκια (Οφόε, Ράντοβιτς και Μουλίν).

Την τελευταία φορά στο Bernabéu αυτό συνέβη στις 29 Φεβρουαρίου 2000 εναντίον της Μπάγερν (Σολ, Έφενπεργκ και  Φινκ).

*Η τελευταία φορά συνολικά που είδαμε 3 γκολ εκτός περιοχής σε αγώνα νοκ-άουτ φάσης Champions League που σημείωσε μια ομάδα ήταν στις 16 Απριλίου 2019.

Η Μπαρτσελόνα το έκανε εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-0).

* Το γκολ του Γιόσκο Γκβάρντιολ είναι το πρώτο του για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το τελευταίο στην καριέρα του σκόραρε ακόμη για την προηγούμενη ομάδα του, Λειψία (στις 11 Μαρτίου 2023 εναντίον της Γκλάντμπαχ).

* Ο Ροντρίγκο έφτασε τα 20 γκολ (όλα για τη Ρεάλ Μαδρίτης) στο UCL σε ηλικία 23 ετών 91 ημερών.

Μόνο ο Ραούλ στην ιστορία του συλλόγου έφτασε σε αυτό το σημείο νωρίτερα (στα 22 χρόνια και 297 ημέρες).

* Η Άρσεναλ έσπασε το καταστροφικό της σερί σε αυτήν την αντιπαλότητα με την Μπάγερν: ηττήθηκε με το ίδιο σκορ 5-1 και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια UCL εναντίον της Μπάγερν.

* Ο Λεάντρο Τροσάρντ (Άρσεναλ) έχει σκοράρει σε κάθε μία από τις πρώτες 4 εντός έδρας εμφανίσεις του στο UCL.

Είναι μόλις ο 4ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που το κάνει, μετά τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Γιουβέντους) το 1995-96, τον Φρεντερίκ Κανούτε (Σεβίλλη) το 2007-08 και τον Όσκαρ (Τσέλσι) το 2012-13.

* Μια τέτοια παραγωγική μέρα (10 γκολ συνολικά) στους πρώτους προημιτελικούς του UCL εμφανίστηκε για τελευταία φορά στις 5 Απριλίου 2011 (Ρεάλ Μαδρίτης vs Τότεναμ 4-0, Ίντερ vs Σάλκε 2-5).

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.