»Ζωντανή» για την πρόκριση η Ελλάδα με… Ουκρανική βοήθεια

Το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα της χθεσινής (7/9) ημέρας αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από σημαντικό για την εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουκρανία επικράτησε με 3-1 σετ του Βελγίου σε ένα πολύ κλειστό ματς. Το εν λόγω αποτέλεσμα – που στερεί την πρόκριση από τους Βέλγους – δημιουργεί μια σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είναι ναι μεν τελευταία στον όμιλό της αλλά διεκδικεί την πρόκριση στους «16». Αυτό συμβαίνει διότι με τους δύο βαθμούς που έχει εξασφαλίσει, αν κερδίσει σήμερα την Πορτογαλία με «καθαρό» σκορ (3-0 ή 3-1) θα φτάσει τους πέντε συνολικά και θα ανέβει στην 4η θέση.

Φυσικά, όπως είναι εύκολα κατανοητό, τίποτα από αυτά δεν θα ίσχυε αν οι διεθνείς μας δεν είχαν πραγματοποιήσει μια τεράστια εμφάνιση χθες κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία (ήττα 3-2). Ο βαθμός που κατακτήθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα μπορεί να αποδεχθεί «χρυσός» αν στο τέλος της ημέρας η Ελλάδα προκριθεί για δεύτερο συνεχόμενο Eurovolley στα νοκ-άουτ. Ταυτόχρονα βέβαια και οι Πορτογάλοι δεν είναι αδιάφοροι, μιας και τους αρκεί ακόμη και ήττα με 3-2 για να πάρουν αυτοί την πρόκριση.

Η αναμέτρηση της «Tauron Arena» για την τελευταία αγωνιστική του Α’ ομίλου θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3. Το πρώτο σερβίς θα γίνει στις 21:30.