Ξεκίνησε η προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ρέντη

Ο Ολυμπιακός στο διάστημα των 10 ημερών στην Αυστρία από 25-6 έως 4-7 θα δώσει μια σειρά από φιλικά παιχνίδια

Ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα συγκεκριμένα: 26-6 θα παίξει με την Βόλφσμπεργκερ, 27-6 με την Ρωσική Κράσνονταρ, δυο μέρες αργότερα 29-6 με την Αυστριακή Σάλτσμπουργκ, και στις 30-6 με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Στη συνέχεια θα παίξει 2-7 με την Ρωσική Ούφα, και το τελευταίο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Αυστρία θα είναι με την Κραιόβα 3-7 του Μαρίνου Ουζουνίδη.

 

Στο Ρέντη και η πρώτη φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού

Η μεγάλη ημέρα έφτασε για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφουν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, όπου και θα διεξαχθεί μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας. Ο Πέδρο Μαρτίνς έπιασε από χθες δουλειά, καθώς στο προπονητικό κέντρο των πρωταθλητών υπήρξαν διαρκείς συσκέψεις. Και μεταγραφικές, ώστε να καταλήξουν οι Πειραιώτες στα πρόσωπα και τις πρώτες επιλογές τους στο «παζάρι». Αλλά και ποδοσφαιρικές συσκέψεις.

 

 

Απόντες από την πρώτη προπόνηση των Ερυθρόλευκων θα είναι οι Ελληνες διεθνείς (Μασούρας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Τζολάκης, Σουρλής), ο Πάπε Σισέ με τον Μοχάμεντ Ντρέγκερ, οι οποίοι είχαν διεθνείς υποχρεώσεις με Σενεγάλη και Τυνησία αντίστοιχα, όπως και ο Ογκμουντουρ Κρίστινσον. Ενώ απών από την «πρώτη» θα είναι και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος πήρε λίγες ημέρες άδειας παραπάνω από τους συμπαίκτες του, λόγω της εγχείρησης που έκανε στη μύτη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις νέες παρουσίες, τώρα, κανονικά θα δώσουν το παρών ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, ο Νίκολα Τζούμιτς, αλλά και ο Πέπε Ροντρίγκες. Ενώ το ίδιο ισχύει και για τη μεγαλύτερη μεταγραφή που έχει κάνει ως τώρα ο Ολυμπιακός και συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Τικίνιο Σοάρες. Ο οποίος ουσιαστικά θα… υποδεχθεί τους νέους του συμπαίκτες στο Ρέντη, καθώς εδώ και μία εβδομάδα κάνει προπονήσεις μόνος του.

Στην «πρώτη» του Ολυμπιακού, ωστόσο, θα υπάρξει και μια μίνι έκπληξη. Καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά έναν παίκτη που αποκτήθηκε ως σπουδαίο κεφάλαιο για τον σύλλογο και μετά από σκληρή μάχη. Ο λόγος για τον Αλγκασίμ Μπα. Τον 18χρονο επιθετικό από τη Γουινέα, που ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον κάνει δικό του τον Μάρτιο, μετά από μεγάλη προσπάθεια και διεκδίκηση με πολύ σημαντικές ομάδες (Μίλαν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γάνδη).

Επί της ουσίας, ο Μπα είναι η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν. Πριν ακόμη και από τον Τικίνιο. Μια προσθήκη που έγινε επειδή ο σύλλογος πιστεύει ότι έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού. Εξάλλου, ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει προκαλέσει θετικά στο Ρέντη. Και με τα σωματικά του προσόντα και με τα τεχνικά του χαρίσματα. Τα οποία ανέδειξε στο διάστημα που έκανε προπονήσεις στο Ρέντη. Τώρα θα περάσει περισσότερο χρόνο με τους παίκτες της πρώτης ομάδας, ώστε να αρχίσει να προετοιμάζεται. Διότι όσοι γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο παιδί, δύσκολα δεν θα βρει χώρο στον Ολυμπιακό, αργά ή γρήγορα.

Σε πρώτη φάση ο Μπα θα ξεκινήσει προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς θα δηλωθεί κανονικά ως παίκτης της πρώτης ομάδας, θα ακολουθεί τις υποχρεώσεις της, θα ταξιδέψει στην Αυστρία για τα φιλικά παιχνίδια και όταν έρθει η ώρα, αρχίσει να παίζει. Αρχικά από τη Β’ Ομάδα. Και βλέπουμε…

[sc name=”hpeiros” ]