Η μεγαλύτερη θαλάσσια χελώνα στον κόσμο!-Video

14
Θαλάσσια χελώνα
Η μεγαλύτερη θαλάσσια χελώνα στον κόσμο!

Η μεγαλύτερη θαλάσσια χελώνα στον κόσμο έκανε την εμφάνιση της σε παραλία των ΗΠΑ και προκάλεσε δέος αφού ήταν η πρώτη φορά που ο κόσμος είδε μια θαλάσσια χελώνα γίγας! Η συγκεκριμένη θαλάσσια χελώνα ανήκει στην οικογένεια των Leatherbacks .Οι χελώνες Leatherback έχουν το πιο υδροδυναμικό σχεδιασμό σώματος οποιασδήποτε θαλάσσιας χελώνας, με ένα τεράστιο, σκελετό σε σχήμα δακρύων.

Τα μπροστινά πτερύγια αυτού του είδους χελώνας μπορούν να μεγαλώσουν σε μήκος και να ξεπεράσουν τα 2,7 m και θεωρούνται τα μεγαλύτερα πτερύγια (ακόμη και σε σύγκριση με το σώμα τους) οποιασδήποτε θαλάσσιας χελώνας.

Θαλάσσια χελώνα γίγαντας

Η χελώνα leatherback έχει αρκετά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες θαλάσσιες χελώνες.

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι η έλλειψη οστεώδους κελύφους. Αυτή η θαλάσσια χελώνα αντί για οστρακοειδές κέλυφος που έχουν όλες οι χελώνες , διαθέτει ένα πολύ χοντρό δέρμα που το ανακηρύσσουν τον βασιλιά των παχύδερμων της θάλασσας.

Στην Καραϊβική, το μέσο μέγεθος των ενηλίκων που έχουν εντοπιστεί, σε βάρος ήταν 384 kg  και 1,55 μέτρα μήκος. Ομοίως, εκείνες που ζουν στη Γαλλική Γουιάνα, ζύγιζαν κατά μέσο όρο 339,3 kg και μ.ο. μήκους τα 1,54 μέτρα.

Το μεγαλύτερο επαληθευμένο δείγμα που βρέθηκε ποτέ ήταν στην Πακιστανική παραλία Sanspit και μετρήθηκε στα 213 εκατοστά και 650 κιλά.

Δείτε το βίντεο με την εκπληκτική χελώνα γίγαντας