Τρίκαλα-Ιωνικός 2-3: Από την κόλαση στον παράδεισο!

Μεγάλη ανατροπή πέτυχε ο Ιωνικός στα Τρίκαλα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 2-3 για τη 14η αγωνιστική της Super League 2. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα όχι μόνο να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά να κάνει και την απόλυτη ανατροπή στο αγαπημένο του χρονικό σημείο φέτος, στις καθυστερήσεις. Επιστροφή στις νίκες για τον Ιωνικό μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, συνεχίζουν να αγνοούν τη νίκη τα Τρίκαλα, καθώς έχουν να πάρουν τρίποντο από τις 7/2.

 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς την αναμέτρηση, μιας και κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι λίγο πριν τη συμπλήρωση των 15 λεπτών. Ο Φαζός και ο Γκίνης δεν συνεννοήθηκαν σωστά με αποτέλεσμα ο Παπαγεωργίου να τσιμπήσει τη μπάλα και να κερδίσει το πέναλτι από τον τερματοφύλακα του Ιωνικού. Ο ίδιος μάλιστα ανέλαβε την εκτέλεση, βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Χαρακτηριστικός ήταν ο πανηγυρισμός του ποδοσφαιριστή ο οποίος πήρε τον γιο του αγκαλιά ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν πίσω από το τέρμα.

 

Στο 26o λεπτό τα Τρίκαλα κατάφεραν να κάνουν δύο τα τέρματά τους. Σύγχυση στην άμυνα του Ιωνικού μετά τις προσπάθειες των Πέλκα και Παπαγεωργίου με τη μπάλα να καταλήγει εν τέλει στον Σκόνδρα ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Θυμίζουμε πως ο Σκόνδρας είχε πετύχει γκολ και στο μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο γύρο με πολύ ωραίο σουτ.

 

Ο Ιωνικός, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να βρει απάντηση μετά τα δύο τέρματα των Τρικάλων, ήξερε ότι έπρεπε να γίνει πιο επιθετικός στην επανάληψη αν ήθελε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, όπως και έπραξε.

Η αρχή έγινε από το 62o λεπτό όταν ο Ρόλε με ένα πολύ ωραίο και δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιακουμή, βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Με την κλεψύδρα να λιγοστεύει, ο Σπανός έριξε στο παιχνίδι τους Μάναλη και Βλαχομήτρο, αλλά και τον Κουϊρουκίδη, με κύριο στόχο να ‘’κλέψει’’ το παιχνίδι. Αν όχι όλες οι αλλαγές δεν τον δικαίωσαν, οι περισσότερες σίγουρα τον άφησαν ικανοποιημένο, καθώς στα δύο επόμενα τέρματα είχαν άμεση συμμετοχή οι αλλαγές του. Στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης Κουϊρουκίδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Μάναλη να προλαβαίνει τον Γιακουμή κάνοντας το 2-2 και βάζοντας φωτιά στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

 

Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σίνγκ έκανε τη σέντρα πάλι από τα αριστερά με τον Κάστρο να προλαβαίνει τους πάντες χαρίζοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στον Ιωνικό ενώ ο ίδιος επέστρεψε στα γκολ μετά από δύο αγώνες απραξίας.

 

Τρίκαλα (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Διαμαντόπουλος, Πιαστόπουλος, Σουλιώτης, Ριζογιάννης, Σκόνδρας (71′ Σκόνδρας), Παπαγεωργίου, Ελευθεριάδης (57′ Χατζηκωνσταντίνου), Κεχαγιάς (39′ λ.τ Ζώγκος), Πέλκας (57′ Σταματής), Ευθυμίου (71′ Ντιαλόσι).

 

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Μουστάκης (84′ Κουϊρουκίδης), Παπαγεωργίου (46′ Σινγκ), Φαζός, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας (46′ Νιάσε), Ματσούκας (66′ Βλαχομήτρος), Μουμίν (66′ Μάναλης), Ρόλε, Πλατέλλας, Κάστρο.