ΤΡ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΛΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ Ε

Τρ. Αλεξιάδης: Ναι στο εμβολιασμό όλων, όχι στην υποχρεωτικότητα, να πειστούν οι πολίτες με τον διάλογο
«Αυτή η κυβέρνηση έχει την ευθύνη γιατί ο ελληνικός λαός εξοικειώνεται με την ιδέα του θανάτου, δυστυχώς πλέον οι 40,50,70 θάνατοι την ημέρα, είναι κάτι που μας έχει γίνει συνήθεια και είναι πολύ κακό αυτό, και αυτή η κυβέρνηση έχει και μια άλλη ευθύνη: Προσπαθεί να συνδέσει το θέμα της πανδημίας με το θέμα των εμβολιασμών.

Εμείς σταθήκαμε από την αρχή με υπευθυνότητα και είπαμε βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τους εμβολιασμούς» τόνισε σε συνέντευξή του στο ΚΟΝΤΡΑ ο Τρύφων Αλεξιάδης για το αν είναι υπέρ των εμβολιασμών ή όχι .

Σχολιάζοντας την κατηγορία που δέχεται ο Σύριζα για το ότι «χάϊδεψε» το αντιεμβολιαστικό κίνημα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα και λαϊκίζει ασύστολα.

Θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, η επιστήμη είναι σαφέστατη σε αυτό το ζήτημα.

Όμως άλλο αυτό και άλλο το ότι η επίσημη κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να βρει δικαιολογίες στην αντιπολίτευση και στηρίζει τα πάντα στους εμβολιασμούς.

Πρέπει να καταλάβουν ότι οι επιλογές τους στα θέματα αυτά, αυξάνουν τον αριθμό των θυμάτων.

Η κυβέρνηση απέτυχε, και θα πρέπει από δω και πέρα να έρθει σε συνεννόηση με τους γιατρούς.

Σχετικά με το αν ο Συριζα είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για την αποδυνάμωση του δημοσίου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση γιατί απλά αυτή είναι η ιδεολογική της προσέγγιση στο ζήτημα αυτό.

Αντίθετα ο Σύριζα υποστήριξε από την αρχή της πανδημίας, την ενίσχυσή του.

Επανέλαβε ότι όλοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και να παίρνουν τα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και υποστήριξε ότι οι πολίτες πρέπει να πειστούν με τον διάλογο, διότι στην χώρα υπάρχει δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης δεν υπάρχει ούτε σταλινικό αλλά ούτε απολυταρχικό μοντέλο ώστε να αποφασίζει κάποιος και να λέει κάντε το ένα ή κάντε το άλλο και εξέφρασε την απορία για ποιόν λόγο τέθηκαν σε αναστολή οι υγειονομικοί που δεν έκαναν το εμβόλιο και όχι για παράδειγμα οι αστυνομικοί ή οι στρατιωτικοί.

Η θέση του Συριζα είναι υπέρ του εμβολιασμού αλλά να πειστούν οι πολίτες με διάλογο.

Ο Τρ.Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο επεισόδιο που δημιουργήθηκε μεταξύ της Ολλανδέζας δημοσιογράφου και του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη για το αν έπρεπε να γίνει ερώτηση έτσι ή με διαφορετικό τρόπο.

Εξέφρασε όμως τον προβληματισμό του για το ότι μία δημοσιογράφος που κάνει μια ερώτηση, την επόμενη μέρα δέχεται μία επίθεση- δολοφονία χαρακτήρα.

Δεν πρέπει προσωπικές της στιγμές να εμφανίζονται με ένα χυδαίο τρόπο και να προσπαθούν να την προβοκάρουν στην ουσία και να της δημιουργήσουν άλλο προφίλ.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολύ κακής λειτουργίας μερίδας του τύπου.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο αυτής της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι όλοι ασχολήθηκαν με τον τόνο ή με το καπέλο ή με το ποιός βγάζει βόλτα τα σκυλιά της και δεν ασχολήθηκαν με την ουσία: Ότι τελικά γίνονται επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα υπάρχουν στοιχεία γι αυτό όπως φωτογραφίες και συγκεκριμένο υλικό και πολλά βίντεο.

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης, με αφορμή τη χυδαία επίθεση στην δημοσιογράφο, κατέκρινε τον τρόπο λειτουργίας μερίδας των ΜΜΕ, εννοώντας την εσκεμμένη εξαφάνιση ειδήσεων που ενοχλούν την κυβέρνηση όπως ήταν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην COSCO που δεν εμφανίστηκαν σε πολλά ΜΜΕ , δεν υπήρχε καν σαν είδηση σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Αλλά ούτε και οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Κερατσινίου στο Σχιστό για τα σκουπίδια, υπάρχουν σαν είδηση.