Τοσκάνης: Ο Χάμιλτον για 59 χιλιοστά από τον Μπότας .

Για τους οδηγούς της Mercedes  άλλη μια περίοδος κατατακτήριων δοκιμών μέσα στο 2020 Γκραν Πρι της Τοσκάνης για 59 του δευτερολέπτου μπροστά από τον Μπότας.

Τα Μαύρα Βέλη στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, με την φόρμα τους αυτήν τη στιγμή να θυμίζει την περίοδο απόλυτης κυριαρχίας τους τις χρονιές 2014-15 όταν και είχαν σημειώσει 9 συνεχόμενα 1-2.

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull ήταν 3ος, σχεδόν τέσσερα δέκατα πίσω τους, ακολουθούμενος στο μισό δευτερόλεπτο από τον ομόσταυλό του, Άλεξ Άλμπον.

Ωθούμενος από τη δύναμη της έδρας, καθώς η πίστα του Μουτζέλο ανήκει στη Ferrari, ο Σαρλ Λεκλέρ έφερε το κόκκινο μονοθέσιο στην 5η θέση της εκκίνησης για τον Κυριακάτικο αγώνα, ο οποίος θα αποτελέσει τον 1000ό στην ιστορία της Scuderia.

Επόμενο, ήταν το δίδυμο της Racing Point, με τον Σέρχιο Πέρες να πετυχαίνει τον 6ο χρόνο μπροστά από τον Λανς Στρολ. Ο Μεξικανός οδηγός θα αναγκαστεί όμως να εκκινήσει μια θέση πίσω λόγω ποινής που δέχθηκε μετά τη σύγκρουσή του με τον Κίμι Ράικονεν στις ελεύθερες δοκιμές.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο ήταν 8ος για τη Renault, μπροστά από τη McLaren του Κάρλος Σάινθ και τον Εστεμπάν Οκόν με τη δεύτερη Renault, ο οποίος δεν σημείωσε κανένα χρόνο λόγω τετ α κε στην μια και μοναδική του προσπάθεια.

Ο νικητής του ιταλικού Γκραν Πρι Πιέρ Γκασλί βρέθηκε εκτός πρώτης δεκαπεντάδας, καθώς δεν μπόρεσε να περάσει στο Q2, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν 14ος αποτυγχάνοντας για άλλη μια φορά να μπει στο Q3.

Το Γκραν Πρι της Τοσκάνης θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή στις 16:10 το απόγευμα από την ΕΡΤ Sports και τα Διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.