Θλίψη στον Πειραιά-«Έφυγε» από την ζωή ο εφοπλιστής Νίκος Βαρβατές

14
Θλίψη στον Πειραιά-Έφυγε από την ζωή ο εφοπλιστής Νίκος Βαρβατές
Έφυγε από την ζωή ο εφοπλιστής Νίκος Βαρβατές

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών ο εφοπλιστής Νίκος Βαρβατές. Ο Πειραιώτης εφοπλιστής ζούσε και δραστηριοποιούταν σχεδόν όλη του την ζωή στα Μανιάτικα του Πειραιά, αφού και το σπίτι του αλλά και η εταιρία του βρίσκονταν στην συγκεκριμένη περιοχή, αρνούμενος να αποχωριστεί τον αγαπημένο του Πειραιά.

Λάτρευε τα Μανιάτικα και δεν ήταν λίγες οι φορές που θα τον έβλεπες σε κάποιο από τα καφενεία της περιοχής του Πειραιά παρέα με παλιούς φίλους και συμμαθητές από το 4ο Γυμνάσιο Πειραιά. Ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ολυμπιακού ως γνήσιος Πειραιώτης.

Ο Νίκος Βαρβατές, γεννημένος το 1949, υπήρξε ένα από τα σημαντικά μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, με καταγωγή από την Σάμο και από μία οικογένεια με βαθιές ρίζες στον χώρο της ναυτιλίας, καθώς ο μεν πατέρας του ήταν καραβοκύρης και ο δε παππούς του καραβομαραγκός.

Είχε διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, από το 2000 έως και το 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα η Ένωση ονομαζόταν «Ένωση Εφοπλιστών Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων» και ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία το 2008 της μετονομασίας της σε «Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων».

Στόχος του ήταν να αρθεί το εμπόδιο που όριζε ότι μπορούσαν να εγγραφούν μέλη μόνο όσοι πλοιοκτήτες είχαν πλοία έως 4.500 κόρους, καθώς έβλεπε πως στον χώρο της μεσογειακής ναυτιλίας δραστηριοποιούνταν πλοιοκτήτες με πλοία χωρητικότητας έως και 30.000 κόρων.

Για την προσφορά του στον χώρο του ναυτιλιακού επιχειρείν είχε βραβευθεί και με το «Βραβείο Ευκράντη» στην κατηγορία «Ναυτιλιακές Προσωπικότητες της Χρονιάς 2008».

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 11.30, το πρωί, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.