Συγκλονιστικές περιγραφές για τον ΔΡΑΚΟ που κυκλοφορεί στη Νίκαια-

34

Την εμφάνισή του έχει κάνει τα τελευταία βράδια ένας επίδοξος… «δράκος» στη Νίκαια, που έχει προκαλέσει τρόμο στην περιοχή.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και των χαρακτηριστικών του (άνδρας ηλικίας 30 ετών περίπου, καστανόξανθος), έχουν πληθύνει οι καταγγελίες στην περιοχή ενώ ιδιαίτερος «ντόρος» γίνεται και στα social media, όπου νεαρές κοπέλες, είδαν ή άκουσαν κάτι σχετικό με εκείνον.

Τα βήματά του εντοπίστηκαν κοντά στο Περιβολάκι, ενώ όπως λένε οι καταγγέλουσες, κινήσεις του έχουν εντοπιστεί και στην Αγία Σοφία του Πειραιά, πιθανόν και στο Κερατσίνι ή στο Περιστέρι.

Παραθέτουμε κάποιους διαλόγους-συζητήσεις που έχουν γίνει στο facebook σχετικά με το θέμα.

Ελπίζουμε να βοηθήσουν και την Αστυνομία στον εντοπισμό του.

Οι διάλογοι του «τρόμου»

– «Προσοχή στη Νίκαια στη περιοχή Περιβολακι.

Πριν από μισή ώρα άντρας καστανόξανθος γύρω στα 28-30 με λευκό tshirt και σκούρο χρώμα βερμούδα μου επιτέθηκε όχι με σκοπό τη κλοπή.

Τη »γλύτωσα» με φωνές και σπρωξίματα στην είσοδο του σπιτιού μου.

Βεβαίως και αυτή τη στιγμή πάω στην Αστυνομία να αναφέρω το γεγονός απλά κάνω το ποστ για τις κοπέλες που είμαστε από την ίδια περιοχή ώστε να προσέχουν σε περίπτωση που αυτή τη στιγμή κινούνται στην ίδια περιοχή!

– Κοινοποιήστε όσοι μένετε Νίκαια παρακαλώ είναι σοβαρό.

Μην πιάσει κανένα κοριτσάκι στα χέρια του!

– Ο άρρωστος π…μπορεί να πηγαίνει κ στις γύρω περιοχές ή ποιος ξέρει που αλλού…

– Ευτυχώς δεν έφερε μαζί του κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και δεν συνέβησαν τα χειρότερα.

Το πώς σηκώθηκε να φύγει μετά από φωνές και μια μικρή »πάλη» μου φαίνεται απίστευτο.

Παρά το σοκ και τη άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σκέφτηκα ότι αυτός ο »άνθρωπος» έφυγε από μένα και πάει να βρει άλλο θύμα, και φοβούμενη ότι θα βρει καμιά κοπελίτσα 18 χρόνων έγραψα το συγκεκριμένο ποστ, ώστε να το δουν όσοι περισσότεροι γίνεται, και να είναι προσεκτικοί αν κυκλοφορούν στη ευρύτερη περιοχή.

Το μόνο που θα πω είναι: (κυρίως απευθύνομαι σε κοπέλες, ωστόσο εφιστώ τη προσοχή όλων γιατί κάποιος-α μπορεί να έχει ανάγκη τη βοήθειά μας) σε περίπτωση που αντιληφθείτε ότι κάποιος σας ακολουθεί ή είναι αρκετά κοντά σας, ακόμα και αν δεν είστε σίγουρες, για αρχή περάστε στο απέναντι πεζοδρόμιο για να δείτε την αντίδραση του.

Εάν περάσει και αυτός προσπαθήστε να πάτε στο πλησιέστερο κεντρικό σημείο και να περιμένετε έως ότου φύγει ή καλέστε κάποιον να έρθει να σας πάρει.

Άλλη λύση είναι να ενημερώσετε κάποιον που περνάει εκείνη τη στιγμή (δεν υπάρχουν ντροπές σε τέτοια ζητήματα). Μην πάτε από σκοτεινά σημεία ή πεζοδρόμια που έχουν κάποιο άνοιγμα που του δίνει τη δυνατότητα να σε αρπάξει, να σε στριμώξει χωρίς να έχεις διαφυγή.

Σε περίπτωση που είναι μακριά κάποιο κεντρικό σημείο, προχωρήστε πάνω στο δρόμο και σταματήστε κάποιο αυτοκίνητο και ενημερώστε τι συμβαίνει.

Επιπλέον καλό θα ήταν να μην βγάλετε κλειδιά ενώ είναι από πίσω σας, αφού του δίνετε το έναυσμα να »επιτεθεί» καθώς η δική μου λανθασμένη σκέψη ήταν πως θα βγάλω τα κλειδιά να του δείξω ότι μένω εδώ παρακάτω – δεν έχεις περιθώρια να κάνεις κάτι – και συνέβη ακριβώς το αντίθετο με αποτέλεσμα να προχωρήσει πιο γρήγορα και να με στριμώξει στη είσοδο.

Επίσης καλό είναι να μην μιλάτε στο τηλέφωνο γιατί δείχνει ότι είστε απασχολημένες και δεν έχετε τη προσοχή σας.

Στη περίπτωση όπου σας πλησιάσει αρκετά, προσπαθήστε να αμυνθείτε με οποιονδήποτε τρόπο, βάλτε φωνές, χτυπήστε τον, κάντε τα πάντα πραγματικά, αυτό θα τον κάνει να εγκαταλείψει τη προσπάθεια αφού θα του είναι χρονοβόρο μέχρι να ακινητοποιήσει το υποψήφιο »θύμα» του.

– Πήγα στον ΓΑΛΑΞΙΑ για να δούμε τι υλικό υπάρχει από τις κάμερες.

Θα δείξει στην πορεία.

-Συνέβη το ίδιο περιστατικό και στην γειτονιά μου στο Περιστέρι!

Σε ένα κοριτσάκι προχθές και πριν 2 μήνες περίπου σε 2 γνωστές μου στην ίδια περιοχή κατά τις 12 το βράδυ.

– Οι κοινοποιήσεις τέτοιου είδους (social media) δεν βοηθάνε στην σύλληψη του δράστη αντιθέτως σταματάει για μικρό χρονικό διάστημα ή αλλάζει περιοχή…

– Έχω να πω και εγώ κάτι, προχθές ήμουν με τη μητέρα μου στο Κερατσίνι και καθώς βγήκαμε από το σπίτι που επισκεφθήκαμε στεκόταν ένας τύπος όπως τον περιγράφετε, έβγαλε το κινητό του και μας φωτογράφιζε.

– Μου συνέβη και μένα 11 του μηνός, το βράδυ στις 8 ώρα στην Αγία Σοφία (Δερβενακίων) αλλά ευτυχώς αντιστάθηκα.

Και άλλο «θύμα»

Η κοπέλα που ανέδειξε το θέμα, δέχεται μπαράζ μηνυμάτων και από άλλα θύματα που ζητούν να μάθουν τι ενέργειες έχει κάνει.

Προφανώς, θέλουν και εκείνα να μιλήσουν στην Αστυνομία, αλλά διστάζουν.

Δείτε τι γράφει: «Μια κοπέλα μόλις μου έστειλε και μου εξήγησε το περιστατικό που της συνέβη μισή ώρα πριν από εμένα.

Ευτυχώς πρόλαβε να μπει μέσα στο σπίτι της…»

ΠΗΓΗ http://koinoniki.gr

thumbnail_1 thumbnail_2 thumbnail_3 thumbnail_4

Tags