ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ (BINTEO) (ΦΩΤΟ)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΛΟΣ

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε από το Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων τον Θρυλικό Βετεράνο ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου Αδάμ Χρονόπουλο σήμερα 12-4-2019.
Από τον Πανιώνιο παρευρέθησαν οι Δημήτρης Χριστοδούλου Παλαίμαχος του Πανιωνίου και τώρα Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου των Βετεράνων. Τα μέλη του Συνδέσμου Νίκος Ταμπακόπουλος, Θανάσης Καραχάλιος. Από την οικογένεια Αδάμ Χρονόπουλου η σύζυγος κ.Κωστούλα και οι δυο κόρες Νατάσα και Γωγώ Χρονοπούλου .Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Παναγιώτης Γιαλός.

Ο Αδάμ Χρονόπουλος γεννήθηκε το 1931 στην Τρίπολη ξεκίνησε από τον Έσπερο Καλλιθέας μαζί με τον Στέλιο Ψύχο. Το 1950-51 πήρε μεταγραφή στον Πανιώνιο την περίοδο αυτή ο Πανιώνιος βγήκε πρωταθλητής Αθηνών.
Ο Αδάμ Χρονόπουλος ήταν ενδιάμεσος κυνηγός μαζί με τον Κώστα Νεστορίδη και Κώστα Γεωργόπουλο αποτελούσαν μια εκπληκτική τριπλέτα με πολλά γκολ.
Είχε ιδιαίτερη ευχέρεια να σκοράρει με κεφαλιές σε μια περίοδο ήταν ο πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου με 21 τέρματα. Τεχνίτης ταχύτατος με άριστη τεχνική κατάρτιση παράλληλα ήταν αθλητής στίβου.
Ο Αδάμ Χρονόλουλος έπαιξε μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα του Πανιωνίου:
Πετζαρόπουλος-Τσολιάς-Νεστορίδης-Σταϊκος-Ζαρκάδης-Σκορδίλης- Μαυρίδης-Ερμείδης-Γεωργόπουλος-Σωτηριάδης-Μπραουδάκης-Γιώργος και Γιάννης Γιαννακόπουλος-Καζατζίδης – Τάκης και Γιώργος Παπουλίδης-Χάϊτας-Δέδες-Κώστας Βαλλιάνος-Θανάσης Σαραβάκος κ.α.
Αθάνατος τιμή και δόξα στον Αδάμ Χρονόπουλο Καλό Παράδεισο

Ομιλία Παναγιώτη Γιαλού εις μνήμη του Αδάμ Χρονόπουλου για το μεγάλο ταξιδι.

Οι Βετεράνοι του Πανιωνίου εκπροσωπούνται και παρίστανται από το Σύνδεσμο Βετεράνων του Πανιωνίου, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Χριστοδούλου και τα μέλη του Συνδέσμου, Νίκο Ταμπακόπουλο και Θανάση Καραχάλιο.

Εγώ θέλω να πω δυο λόγια ως Βετεράνος φίλαθλος και τα τελευταία χρόνια ως Δημοσιογράφος προβάλλοντας Βετεράνους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων,
για τον εκλιπόντα Αδάμ Χρονόπουλο.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω τον Νοέμβριο του 2016 στα Σεπόλια για μια συνέντευξη.Καταπληκτικός άνθρωπος ευγενέστατος, φιλόξενος, κύριος με τα όλα του. Γεννήθηκε το 1931 στην Τρίπολη,ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Έσπερο Καλλιθέας μαζί με τον Στέλιο Ψύχο του Ολυμπιακού,το 1945 περίπου.
Το 1950-51 πήρε μεταγραφή για τον Πανιώνιο την περίοδο που βγήκε πρωταθλητής Αθηνών ο Πανιώνιος. Έκανε μεγάλη καριέρα μέχρι το 1961.
Ήταν ενδιάμεσος κυνηγός και μαζί με τον Κώστα Νεστορίδη και Κώστα Γεωργόπουλο αποτελούσαν την τριπλέτα του Πανιωνίου.
Το μεγαλύτερό του προσόν ήταν η αλτικότητά του και είχε σημειώσει τα περισσότερα γκολ με κεφαλιές παράλληλα ήταν και αθλητής στίβου με ταχύτητα σπρίντερ μεγάλη τεχνική κατάρτιση. Σε μια περίοδο είχε σημειώσει 21 τέρματα.

Ο Αδάμ Χρονόπουλος έπαιξε με τα μεγαλύτερα ονόματα του Πανιωνίου όλων των εποχών: Πετζαρόπουλος-Τσολιάς-Νεστορίδης-Σταϊκος-Σκορδίλης-Ζαρκάδης-Ερμείδης-Μπραουδάκης-Μαυρίδης-Σωτηριάδης-Θανάσης Σαραβάκος-Τάκης και Γιώργος Παπουλίδης-Γιώργος και Γιάννης Γιαννακόπουλος- Χάϊτας- Δέδες-Σκρέκης-Βαλλιάνος-Καζατζίδης, κ.α.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΑΔΑΜ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ